EM 2008 Preview: Gruppe B

Turen er nu kommet til Gruppe B, selvom jeg måske skulle sidde og forberede eksamen, men jeg kan da ikke bare afbryde en EM optakt efter Gruppe A….
Gruppe B
Østrig    
Hvis du troede, at Schweiz ikke var spået en chance, er oddsene på medvært Østrig måske på omkring 1 milliard..
Østrig er blevet stemplet som det klart svageste hold ved slutrunden, og jeg kan ikke være forbandet uenig i det prædikat.
Interessant er det, at træner Josef Hickersberger har medbragt 38-årige Ivica Vastic, som, for fjerde gang i sin karriere, blev valgt til årets spiller i Østrig tilbage i december! Tydeligt at der mangler talenter i alpelandet, når en pensionist kan blive årets spiller, men også en cadeau til Vastic.
Ellers er det værd at bemærke M’Boro backen Emmanuel Pogatetz, den elegante kaptajn Andreas Ivanschitz og Bragas angrebses Ronald Linz, som nævnt tidligere er rygtet til Fulham i den seneste tid.
En overraskelse…? Måske… Men jeg tvivler… Og lader tvivlen komme Østrig til gode!
Kroatien    
En gammel bekendt af det danske landshold og en eventuel outsider til titlen som europamester?
I hvert fald gik de gennem kvalifikationsgruppe E som vindere foran stærke nationer som Rusland og de højrøvede briter. “Ikke dårligt”, siger du nok. Nej, overhovedet ikke, og måske vil et væddemål på Kroatien ikke være det dummeste, man kunne satse sine penge på.
Det gamle koryfæ Slaven Bilic er nu manden på bænken, og presset er stort fra hjemlandet på, at Kroatien kan gentage triumfen fra VM i 1998, hvor de blev nummer 3.
I truppen er den højtprofilerede Luka Modric, som skifter til Tottenham efter slutrunden, og som er udråbt til den helt store kreatør for kroaterne. Måske en arvtager til Boban?
I angrebet mangler Arsenals Eduardo Da Silva desværre efter hans horrible skade mod Birmingham i Februar, men Kroatien kan stadig mønstre stærke esser, som lille Ivica Olic og den glimrende Dortmund bomber Mladen Petric.
Andre spillere, der eventuelt kan gøre sig bemærket er den udmærkede keeper Stipe Pletikosa, dribleren Nico Kranjcar og mesteren i indlæg Darijo Srna.
Robert og Nico Kovac er stadig i truppen sammen med Dario Simic, hvilket måske kan være en lille svaghed hos kroaterne, da de alle har set bedre ud spillemæssigt. Men det ser da ikke helt dårligt ud for de teknisk stærke kroater.
Tyskland    
Af en eller anden uforklarlig årsag er Tyskland bookmakernes helt store favorit til at tage trofæet, hvilket jeg ikke er helt enig i…
Selvfølgelig er det Tyskland, vi taler om, og de skal sikkert på en eller anden mærkelig måde nå langt, men jeg tvivler godt nok på, at de tager titlen.
Ballack, Klose, Podolski, Frings og Schweinsteiger… Ja, profiler er der nok af, men udover den defensivt orienterede Frings, er det lutter offensive folk.
Det første (og største) problem findes i tyskernes mål, hvor Joachim Löw fortsætter med at sætte sin lid til Jens “Butterfingers” Lehmann, som langt fra har virket sikker i testkampene, og som har fået minimal spilletid i dette års Premier League for Arsenal.
I midterforsvaret finder vi forholdsvis kompetente navne som Werder Bremens Mertesacker og Real Madrids Metzelder, men de har heller ikke vist god form i optakten, hvor de sejlede rundt især mod Hviderusland. 
En lille personlig favorit finder vi på venstrebacken, hvor den lille terrier Philipp Lahm terroriserer modstandernes højrekant med sine raids fremad banen. Det defensive halter måske en lille smule, men han gør dog sit arbejde solidt. Dog kan han blive flyttet over på højrebackpladsen, ligesom i Bayern, for at gøre plads til klubkammerat Marcell Jansen.
Men grundet de defensive problemer, tror jeg ikke på Tyskland som europamester, men man skal aldrig afskrive de stædige naboer mod syd.
Polen    
Efter kæmpeskuffelsen ved VM 2006 fik Polen revancheret sig i løbet af kvalifikationen med rutinerede Leo Beenhakker ved roret, hvor de endte som gruppevinder i pulje A foran Portugal.
Styrken for Polen ligger formodentlig i deres offensive kræfter med hårdtarbejdende Ebi Smolarek, kaptajn Maciej Zurawski, brasiliansk fødte Roger Guerreiro og spidsmusen Jacek Krzynówek.
Deres defensiv siger nok ikke den almene fodboldtilhænger det helt store, men man aner dog en form for rutine i Jacek Bak, Michal Zewlakow og Mariusz Jop, der alle har tidligere slutrunde erfaringer.
I målet er endnu en målmandsprofil i skikkelse af Celtics store Artur Boruc, som får en nøglerolle i at skaffe Polen videre fra den indledende runde.
Alt i alt ligner det endnu en skuffende slutrunde for de gæve polakker, men måske kan de overraske og tage 2. pladsen for næsen af enten Tyskland eller Kroatien. Men uanset hvad er Tyskland og Kroatien kæmpefavoritter til at gå videre, men måske kan mit drømmescenarie gå i opfyldelse, hvilket vil sige, at Polen og Kroatien eliminerer Tyskland (Nok lidt for meget at forlange en Østrig sensation)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s