EM 2008 Preview: Gruppe C

Så er turneringen endelig i gang med sejre til både Portugal og Tjekkiet, hvilket falder i meget god jord med mine forudsigelser. Men lad os da lige se på dødens gruppe C:

Holland

Nogen siger van Basten har dræbt det hollandske koncept “Total-fodbold”, og efter at have set nogle af Hollands kampe, har jeg da heller ikke været imponeret over deres spil.

Men de har trods alt nogle ganske store navne i deres trup, men jeg ser dem ikke gå videre fra indledende gruppe, og hvis dette sker, er van Basten formodentlig fortid som landstræner.

De altoverskyggende profiler er naturligvis van der Sar, Robben, van Nistelrooy, van der Vaart og Sneijder, hvor især van Nistelrooy og van der Sar holder højt niveau.

Sneijder har haft en ganske god sæson i Real Madrid, og kan blive en af profilerne hos Holland, mens man også kan forvente gode præstationer fra den skadesplagde hurtigløber Arjan Robben og playmaker Rafael van der Vaart.

Akilleshælen er klart det defensive, hvor man mangler en Frank de Boer eller en Jaap Stam til at holde styr på tropperne. HSV’s Mathijsen, Atletico Madrid-bundne Heitinga, Wigans Melchiot og Blackburns Ooijer er langt fra den standard, som de gamle hollandske forsvarskrumtapper lagde for dagen i de gode gamle “Total-fodbold” dage. Klassekeeper van der Sar får i hvert fald travlt i den stærke Gruppe C, så der skal nok være underholdning for alle pengene.

Offensivt er de ren verdensklasse med nogle af de førnævnte profiler blandet med Ajax’s målmaskine Klaas-Jan Huntelaar, PSV’s unge Ibrahim Afellay og Arsenals Robin van Persie, der dog har været meget skadet i løbet af sæsonen. Derudover har vi den mest hårdtarbejdende mand i Liverpool (Og manden med teknik, som et rensdyr og målnæse som Thomas Augustinussen) Dirk Kuyt og Flemming Tofts yndlingsspiller den langlemmede Jan Vennegoor of Hesselink.

En svær opgave venter Holland, og det ligner enten en tredje eller fjerde plads for Oranje.

Italien

De italienske primadonnaer kommer til EM med en VM-titel i bagagen, men har fået et alvorligt tilbageslag i og med, at Fabio Cannavaro måtte trække sig fra slutrunden efter en skade i Italiens træningslejr.

Dog skorter det ikke på kvalitet i Italiens bagerste linje af den grund med navne, som bomstærke (og svinske) Marco Materazzi, Wolfsburgs scoop Andrea Barzagli og afløser Alessandro Gamberini, men der er ikke tvivl om, at Italien, med Cannavaros skade, er mærkbart svækket. Dog kan de altid sætte deres lid til deres ankermand Gianluigi Buffon, hvis forsvaret skulle sejle rundt.

Den altoverskyggende profil på midtbanen finder vi i AC Milans Andrea Pirlo, som på dødbolde og i pasningsspillet er i en klasse for sig selv. Ved siden af ham er der nok om budet med holdkammeraterne Gennaro Gattuso og Massimo Ambrosini samt Romas Daniele de Rossi, Alberto Aquilani og Simone Perrotta, der alle slås om midtbanepladserne.

I angrebet hærger tårnhøje Luca Toni, der har haft en god sæson i tyske Bayern München. Han bliver formodentlig fodret af Juventus’ Mauro Camoranesi og Udineses Antonio Di Natale.

Alt i alt ser det ganske solidt ud, det som Donadoni medbringer til dette års EM, og de skulle gerne gå videre fra den indledende gruppe. Men om de ligefrem går hele vejen, tvivler jeg nu på! Jeg er flabet, og forudser deres exit i semifinalerne.

Rumænien

Rumænien bliver af mange regnet som det svageste hold i gruppe C, men de skal under ingen omstændigheder undervurdees, og kan måske drille de større hold.

Rumænien cruisede gennem kvalifikationsgruppe G med kun et enkelt nederlag i bagagen, og endte bl.a. foran deres kommende modstandere fra Holland.

Træner Piturca er et gammelt angrebses, og Rumænien var da også det mest scorende hold i kval’en. Rumæniens største profil finder vi også i det offensive i skikkelse af kontroversielle Adrian Mutu, som på en god dag er en verdensklassespiller. Ved sin side har han den noget målfattige Ciprian Marica, som kun fik nettet to gange for sin klub Stuttgart i den forløbne sæson.

På midtbanen finder vi målfarlige Nicolae Dica og hurtige Florentin Petre på kanterne, som begge kan vise sig at volde modstandernes backs store problemer.

I forsvaret styrer kaptajnen Christian Chivu tropperne med den tidligere Ajax-målmand Bogdan Lobont bag sig.

De rumænske spillere siger måske ikke familien Danmark det helt store, men rumænske spillere har altid haft en veludviklet teknik og et godt blik for spillet, så lad os da endelig ikke afskrive dem endnu.

Frankrig

Hvad laver ham Raymond Domenech??? Det var der nok mange, der spurgte sig selv om, da Domenech udtog det franske landshold til slutrunden.

Det var egentlig ikke specielt overraskende, at David Trezeguet blev droppet til slutrunden, da Domenech aldrig har været hans helt store fan (Det har jeg nu heller ikke været, men han har trods alt scoret et hav af mål i den defensive italienske liga)… Desuden blev middelmådige Lassana Diarra udtaget til fordel for Arsenals arbejdssomme Mathieu Flamini, hvilket jeg var godt fortørnet over, da Flamini har været den bedste defensive midtbanespiller i det engelske i år.

Endvidere blev begge Arsenals backs overset i form af Sagna og Clichy, hvilket også kan undre dele af den til tider kuriøse fodboldverden. Dog har Frankrig nogle ganske habile venstrebacks, men Sagna kunne sagtens have slået aldrende Willy Sagnol af højrebackpladsen (Faktisk kunne en abe med et ben have slået ham af…)! Men den største skandale er dog at Jean-Alain Boumsong er blevet udtaget til holdet… Boumsong, der viste Serie 5 forsvarsspil i Newcastle, slår sine folder i Lyon i øjeblikket efter at have været et smut i Serie B med Juventus… De 8 kampe, som han fik i foråret, var åbenbart nok for Domenech til at udtage den inkompetente, uduelige og pivringe centerforsvarer i stedet for bl.a. Romas Phillippe Mexes!!!!!!

Men fred være med det… I hvert fald er det franske landshold stadig pumpet fuld med profiler til højre og venstre… Bortset fra Sagnol (og Boumsong) kan Frankrig præstere forsvarsprofiler som Gallas, Thuram, Abidal og Evra, og de var da også det hold, som lukkede mindst mål ind i kval gruppe B.

I angrebet har Thierry Henry haft, en mildt sagt, dårlig sæson hos Barcelona, men er formodentlig stadig selvskrevet til den enlige angriberplads, hvis Domenech vælger at spille med en mand på toppen. Supertalentet Karim Benzema kan glide ind i startopstillingen, hvis den franske træner vælger at spille med to frontløbere, men Nicolas Anelka står også klar i kulissen sammen med alsidige Sydney Govou og urutinerede Bafetimbi Gomis.

Franck “Scarface” Ribery må også betegnes som en af profilerne, og den kreative kantspiller har også haft en prægtig debutsæson i Bayern München, så selvtilliden er i top.

Frankrig er sammen med Italien store favoritter til at gå videre, men puljen er svær at forudsige grundet den stærke opsætning… Men vi er alle en smule klogere i morgen!

Reklamer

4 tanker om "EM 2008 Preview: Gruppe C"

 1. Det er jo en enorm mængde blog, du har produceret over de sidste par dage. Imponeret.

  Jeg ved ikke, hvordan jeg kunne overse det faktum, at der er svipsere når folk vælger/vokser op med/ etc… london hold(som du siger Chelsea og selvfølgelig også de kære Carling cup vindere), men jeg er glad for, at du satte mig på plads der.

  Er absolut enig i din vurdering af Frankrig og Domenech. Hvordan han er kommet uden om Sagna, Clichy og Flamini er en gåde(Flamini bliver dog først endelig besluttet imorgen ved middagstid), men det har måske noget at gøre med deres stjernetegn(derfor var Pires ikke med) eller andet underligt.

  Men du går helt fejl af Holland:-), hvis de havde kunnet spille med deres foretrukne tre oppe foran(robben, Van N og RVP) er de stærker offensivt end nogen af de andre. Men jeg tror stadig på dem.

  Ps. Van Basten er allerede færdig som landstræner. Han har valgt at træne Ajax næste sæson. God fodbold i morgen.

 2. He he. Ja, jeg ved slet ikke, hvordan jeg får tid til alt det blogging lige i øjeblikket, når jeg både skal følge med i fodbold og læse til eksamen!:)

  Stjernetegn, siger du! Den var da i hvert fald original fra Domenechs side..

  Med hensyn til Holland må vi bare vente og se. Jeg tror stadig, at deres defensiv kommer til at koste en del mål, men hvis van der Sar står en kanonslutrunde, vil jeg da ikke udelukke videre deltagelse fra Hollands side. Er helt enig i din vurdering af dem offensivt, Pure Class..

  Nå, men så er der jo ikke så meget pres på van Basten, som jeg gik rundt og troede:)

 3. Hvilken fornøjelse, og på trods af dette, så Italierne stadig ud til indtil videre at være det næstbedste hold ved slutrunden. Holland var effektive og bedre, Italierne spillede godt, Men VDS og italiensk ineffektivitet gjorde ikke resultatet helt retfærdigt.

  Frankrig-Rumænien var noget af det værste jeg har set længe. og ps den er god nok med Pires. Han er vist skorpion og Domenech mener de bringer uheld. Selvom der er en stamme (gamle) Arsenal drenge på Frankrigs hold, så håber jeg de nu ryger ud, så de kan få en anden træner. Det er imponerende, at et hold med så mange gode spillere, kan spille så dårligt.

 4. Ja, jeg må nok æde mine ord i mig igen.. Der var klar klasseforskel, og måske var jeg lidt for optimistisk, da jeg tippede Italien i semifinalen. Selv Dirk Kuyt spillede over evne, og det siger ikke så lidt… Men jeg er glad for, at Holland fandt de gamle dyder frem fra loftet, og det var næsten som at se de gamle “Total-Fodbold” dage. Det kunne nu være sjovt, hvis Rumænien og Holland gik videre og overlod sorteper til de to store.

  Frankrig-Rumænien var rigtigt nok en ufattelig dårlig kamp, men Kroatien-Østrig var alligevel endnu værre:s

  Jeg er skorpion og er forfulgt af uheld, så måske har han ret:) Domenech er klart fortid efter denne slutrunde medmindre der sker revolutionerende ting i den franske lejr. Der er jo også nok Arsenal-spillere med til dette EM så ingen problemer, hvis Frankrig ryger ud, men hvor er Fulham-spillerne??:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s