Fulham – Chelsea: 2-2

I en kamp, hvor Fulham var på hælene gennem det meste af begge halvlege, lykkedes det til sidst, i en fremragende slutning, at opnå 2-2 mod bolsjevikkerne fra Chelski i årets sidste match.

Chelsea lagde ud i et hæsblæsende tempo, og det var tydeligt, at naboerne i blåt satsede på at få et hurtigt mål.

Efter en noget rodet startperiode opstod den første chance til Chelsea, hvor Frank Lampard (Eller ‘Fat Bastard’, ifølge tilskuerne) testede australske Mark Schwarzer med et langskudsforsøg, der dog ikke gav problemer for den australske landsholdsspiller.

Få minutter senere brød Didier Drogba igennem Fulhams bagkæde, men på dagen var ivorianeren særdeles uskarp, og hans afslutning røg i sidenettet.

Hvis Chelsea havde satset på at få det første mål, blev den plan hurtigt forpurret af amerikanske Clint Dempsey, der modtog bolden ved bagerste stolpe efter et Simon Davies frispark i venstre side, og ‘Deuce’ kunne nemt gøre det til 1-0 imellem en masse forvirrede Chelsea-spillere.

I det 18. minut opstod der endnu en mulighed til den velkendte gæst Drogba, da han nemt satte Aaron Hughes af inde i feltet, men afslutningen fra angriberen røg millimeter ved siden af Schwarzers stolpe.

Chelsea var stadig solidt i førersædet, men måtte, i løbet af de næste tyve minutter, se sig nødsaget til to ændringer, da både Florent Malouda og Alex måtte udgå med skader, hvilket ledte til introduktionen af lynhurtige Nicolas Anelka og den ellers skadede Ricardo Carvalho (!)…

Samme Anelka blev hurtigt noteret i statistikken, da han et minut efter sin indtræden i kampen fyrede et hårdt skud af udenfor feltet, som gav Schwarzer større problemer end han egentlig skulle have haft…

Gæsterne fik hele tiden Fulham ud at løbe som hovedløse høns, og havde på et tidspunkt omkring 80 % af boldbesiddelsen, hvilket ikke var helt tilfredsstillende og man sad da også med en bange anelse…

Sidste store chance i første halvleg fik ‘Fat Frank’, da den skydeglade midtbanespillers knaldhårde afslutning blev glimrende blokeret til hjørne af Schwarzer.

Dommer Andre Marriner fløjtede derefter til pause efter en dominant præstation af Chelski, der dog for det meste måtte ty til langskud for at teste Schwarzer.

Fulham havde en enkelt chance, hvilket udmøntede i en scoring, så Roy Hodgson måtte da ikke være helt utilfreds, selvom nervøsiteten var til at spore hjemme hos undertegnede…

Anden halvleg startede, som første halvleg endte, med et massivt Chelsea-pres, der allerede efter fem minutter udmøntede i en bizar scoring til udeholdet.

En lang bold fra Chelsea blev sendt op i Fulham felt, hvor Hughes og Schwarzer ikke rigtigt kunne bestemme sig for, hvem der skulle tage sig af bolden.

Dette førte til, at de to Fulham-spillere kolliderede, mens ‘Fat Frank’ nemt kunne opsnappe den løse bold og gøre det til 1-1 på et frit mål.

Presset fortsatte, og Chelsea-spillerne virkede til at være helt anderledes motiverede end hjemmeholdet, som især midt på banen var klart overmatchet med elendige Dickson Etuhu og langsomme Danny Murphy.

Efter flere Chelsea-afslutninger, hvor Schwarzer måtte agere redningsmand, fik Fulham endelig noteret et slags målforsøg i det 67. minut, da ghanesiske John Paintsil fik hamret et tordenhug afsted fra distancen, som desværre strøg forbi Petr Cechs mål.

I det 73. minut kom Chelsea så på 2-1, hvor Fulham igen ikke så alt for godt ud bagude!

Et hårdt fladt frispark fra ‘Fat Frank’ fik lov at bryde igennem muren, og Schwarzer så derfor bolden alt for sent, hvilket udmøntede i endnu en scoring til Lampard..

Det tydede dog stadig ikke på, at Fulham skulle være tæt på at presse Chelsea og Roy Hodgson så sig nødsaget til at skifte brødet Etuhu og ineffektive Zamora ud med den skandinaviske duo Leon Andreasen og Erik Nevland (Køb deres nye album i butikkerne fra onsdag..).

Dette førte til noget, der lignede et Fulham-pres og i det 90. minut blev Fulham så tilkendt et hjørnespark, som skulle give Chelsea en ordentlig mavepumper.

En udmærket spillende Simon Davies fik lagt en sukkerball lige ind til Dempseys store amerikanske pandebrask og et splitsekund senere lagde den i netmaskerne uden chance for Cech i Chelsea-målet! GET IN!

Jeg råbte og skreg som en anden Chewbacca på speed efter scoringen, men Chelsea kunne hurtigt have lukket kæften på mig sekunder senere, da først Drogba og dernæst Lampard fik blokeret deres forsøg af heroiske Fulham-spillere.

Slutfløjtet lød og Fulham kunne efter en heorisk fight løfte armene i triumf, da det uafgjorte resultat føltes lige så godt som en sejr.

Chelsea derimod kunne slet ikke være tilfredse i en kamp, som de dominerede. Men de blå var særdeles ineffektive oppe i front, og så hjalp det da også Fulham lidt, at de havde en gigantisk norsk stopper nede i det centrale forsvar.

Fulham (Karakterer ifølge 13-skalaen):

Mark Schwarzer 8 – Klasse igennem hele første halvleg, men et skidt indgreb førte til udligningen i anden. Dog reddede australieren flere gange Fulham fra at indkassere scoringer.
John Paintsil 7 – Kom tit frem til indlæg fremad banen, og havde en solid kamp bagude
Paul Konchesky 8 – Usynlig i det fremadrettede spil (som ikke eksisterede), men en glimrende indsats bagude, hvor Chelsea sjældent brød igennem i hans side.
Brede Hangeland 8 – Overstrålede Chelsea i hovedspillet og frustrerede tit det angribende hold med en sidste-minuts tackling.
Aaron Hughes 6 – Et par nøgletacklinger i første halvleg, men også mange svage aktioner bl.a. den der førte til udligningen.
Simon Davies 8 – Første decideret gode kamp i efteråret med to assists, hvilket passer meget godt med, at det fører til en ‘resurrection’ i det nye år.
Clint Dempsey 9 – Gode fremløb gennem hele banen og udviste kampen igennem fint overblik. Stod godt placeret ved 1-0 målet og sluttede det hele af med et fremragende hovedstød til udligning i overtiden.
Danny Murphy 5 – Lidt af en offday for gamle Murphy, der slet ikke fik sat sig igennem over for modstanderholdet
Dickson Etuhu 03 – Langsom i spilopfattelsen og kunne slet ikke følge med de hurtige Chelsea-spillere. Ind med Leon næste gang Bullard eller Murphy bliver skadet!
Andy Johnson 8 – Fremragende første halvleg, hvor han var den eneste Fulham-mand, der reelt satte Chelsea under pres. Arbejdede under hele kampen røven ud af bukserne! Respekt!
Bobby Zamora 6 – Virkede aggressiv gennem kampen, men ufarlig som altid.
Leon Andreasen UB – Var med i en glimrende slutfase, men kan ikke bedømmes på 12 minutter.
Erik Nevland UB – Samme begrundelse som ved Leon
Chris Baird UB – Blev sat ind i overtiden for at styrke defensiven og kan af den grund ikke bedømmes.

Bænk: Zuberbühler, Gray, Kallio, Stoor

Chelsea:

Cech 6, Bosingwa 5, Cole 6, Alex 6 (’37 Carvalho 7), Ivanovic 7, Malouda 6 (’30 Anelka 8), Cole 6 (’72 Kalou UB), ‘Fat Frank’ 9, Deco 6, Drogba 6

Bænk: Cudicini, Ballack, Ferreira, Belletti

Statistik Fulham Chelsea
Mål 2 2
Boldbesiddelse 40% 60%
Forsøg 5 23
Forsøg på mål
2 8
Hjørne 1 7
Off-sides 1 4
Redninger 6 0
Frispark 8 10
Gule kort
1 2
Røde kort
0 0
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s