Fulham – Manchester United: 2-0 (version 2.0)

Tredje gang blev lykkens gang for Roy Hodgsons Fulham, da de for netop tredje gang på en måned skulle krydse klinger med mægtige Manchester United.

Og medierne var enige om, at Fulham fortjent trak sig triumferende ud af dette allerede legendariske opgør på Craven Cottage.

Fulham startede også bedst og Clint Dempsey gav allerede efter to minutter en forsmag på, hvad der ventede Edwin van der Sar, da amerikaneren sendte et skud snert forbi hollænderens ene stolpe.

Fulham fortsatte med at præge løjerne og det skulle give bonus allerede i det 18. minut, da Fulham i første omgang fik tilkendt et hjørnespark.

Simon Davies sendte bolden indover, hvor Bobby Zamora i to omgange fik hovedet på bolden, hvilket udmøntede i to refleksredninger på stregen.

Desværre for United legede Paul Scholes volleyball-spiller ved den anden redning og uden brok gik han direkte mod The Cottage i hjørnet af stadion efter at have modtaget det røde kort af dommer Phil Dowd.

Rutinerede Danny Murphy eksekverede sikkert det klokkeklare straffe og Fulhams fans kunne bryde ud i jubel over den ganske overraskende føring.

Få minutter senere fik Fulham en tredobbelt chance for at udbygge føringen. Zamora brød igennem i højre side og sendte et missil mod van der Sar, der kun kunne blokere lige ud til Andy Johnson, som ikke fik kontrol over bolden, hvorefter Clinten skød langt over mål på nedfaldsbolden i tredje omgang.

United virkede helt rundtossede og i det 27. minut var den gal igen, da Zamora fyrede af udefra, men denne gang fik van der Sar kontrol over bolden efter lidt usikkerhed.

Stormløbet fortsatte, da en livlig Simon Davies bankede til bolden fra højre side af feltet og igen måtte van der Sar nøjes med at blokere Fulhams forsøg uden at The Cottagers dog fik fat i andenbolden.

Walisiske Davies var i skydehumør denne lørdag eftermiddag, da han få øjeblikke senere igen testede van der Sar med en kraftfuld jordfiser fra cirka 30 meters afstand.

Frustrationerne var åbenlyse hos United, hvilket især gjorde sig gældende hos primadonna’en Christiano Ronaldo, der blev ved med at bitche over kendelser, der gik den formsvage spiller imod.

Ronaldo fortsatte sine frustrationer i anden halvleg, da han burde være blevet udvist for en vanvittig tackling mod Murphy få minutter inde i halvlegen, men Phil Dowd lod det usportslige tudefjæs slippe med et gult kort, mens den sidste respekt for portugiseren langsomt sivede ud af Craven Cottage.

United begyndte dog at vise flere tænder og kunne sagtens have udlignet, da et indlæg fra indskiftede Wayne Rooney fandt hovedet på prinsessen (Guess who!), men Mark Schwarzer hev en glimrende redning ud af ærmet og Fulham bevarede deres 1-0 føring.

Australske Schwarzer havde dog flere trumfer på hånden og begav sig ud i en usædvanlig mirakel-dobbeltredning i det 64. minut, da først Park Ji-Sung og dernæst Rooney forsøgte sig med afslutninger lige foran keeperens mål.

Schwarzer har vist fremragende form siden skiftet fra Middlesbrough og efter undertegnedes mening får han ikke ros nok for de mirakler, han til tider udfører i Fulham-målet.

Prinsessen af Portugal forsøgte sig minutter senere med et lavt skud mod Schwarzers venstre hjørne fra kanten af feltet, men igen måtte United se en stærk Schwarzer taking care of business!

Desværre for Fulham måtte ‘captain’ Danny Murphy udgå med en skade og det bliver nervepirrende at se, hvor lang tid den inspirationelle englænder er ude.

Med tre minutter igen satte Fulham dog en tyk streg under sejren, da indskiftede Zoltan Gera satte AJ i scene i højre side, hvorefter den lille angriber sendte den tilbage til ungareren, der med et fiks vip lagde den op til et akrobatisk saksespark hungarian style, som helt suverænt røg ind bag van der Sar i United-målet.

What a fucking goal og mon ikke det kandiderede til månedens kasse!

Med et minut igen kunne Rooney så hæve Moron of the Day pokalen, da han samlede bolden op og virkede til at kaste den efter dommer Phil Dowd. 

Måske det ikke var englænderens intention, men det ganske hårde kast var ikke helt gennemtænkt fra den temperamentsfulde bisse og Phil Dowd kunne dermed give Rooney sin anden advarsel til stor frustration for Uniteds spillere.

Alt i alt en fremragende dag på kontoret for Fulham, der ikke havde slået United på hjemmebane i 45 år, mens gæsterne formodentligt ikke satser på at vinde Fair Play prisen i dette års Premier League….(!)

Fulham: Schwarzer, Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky, Dempsey (Gera 81), Murphy (Dacourt 67), Etuhu, Davies, Johnson, Zamora (Kamara 77).
Bænk: Zuberbuhler, Nevland, Stoor, Kallio.

Kort: Pantsil (43,f), Dempsey (72,f).

Mål: Murphy 18 str, Gera 87.

Man Utd: Van der Sar, O’Shea (Tevez 70), Evans, Ferdinand, Evra, Ronaldo, Fletcher, Scholes, Park, Giggs, Berbatov (Rooney 46).
Bænk: Foster, Neville, Anderson, Carrick, Fabio Da Silva.

Udvisninger: Scholes (18), Rooney (89).

Kort: Evans, Evra, Ronaldo, Rooney.

Tilskuertal: 25,652

Dommer: Phil Dowd

HIGHLIGHTS: http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2250026/

Reklamer

2 tanker om "Fulham – Manchester United: 2-0 (version 2.0)"

  1. Denne kamp emmede af sejr!!! Selv Etuhu spillede en god kamp. Han har jo ellers været den største skuffelse i hele premier league. men måske virker Hodgsons stil med at give ham masser af spiletid. håber da hans niveau holder resten af sæsonen. så er europa måske en mulighed.

  2. Brilliant sejr yes:D Etuhu har klart været en skuffelse, men forventningerne var måske heller ikke så høje til en spiller, der ikke kunne opnå en stamplads hos Sunderland… Håber da han spiller flere gode kampe, men ønsker alligevel et dyk i lommerne fra Mo Al Fayed til sommer, så vi kan få en ny defensiv bølgebryder med et lidt højere bundniveau:)

    Europa er måske en mulighed ja, men deltagelse kræver en bredere trup end på nuværende tidspunkt. For ellers kan det hænde at give bagslag i ligaen, hvis Hodgson fortsætter med at fastholde den samme start 11’er i tykt og tyndt, som han har haft for vane i denne sæson. Men lad os da bare vente med Europa til vi bryder i top 6 til næste sæson;)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s