Europa League Draw: Roma, Basel & Sofia

AS Roma

AS Roma

FC Basel

FC Basel

CSKA Sofia

CSKA Sofia

I går blev der trukket lod til gruppespillet af Europa League, og i en af skålene lagde Fulham og trillede rundt, mens Roy Hodgson spændt ventede på, hvem The Cottagers skulle krydse klinger med på den europæiske scene.

Første hold på kortet blev bulgarske CSKA Sofia, hvor de foretrukne modstandere var lettiske Ventspils, Moldaviske Sheriff og rumænske Timisoara. Til gengæld kunne vi i værste tilfælde have trukket italienske Genoa, rumænske Cluj eller franske Toulouse, så Sofia var en mellemløsning, som vi kan leve med.

Sofia har i de senere år haft finansielle problemer og mistede i 2008 retten til at optræde i Champions League grundet økonomiske uføre. Derudover har der det seneste år været stor uro, både på spillerfronten og trænerposten, men på trods af det lykkedes det alligevel Sofia at kvalificere sig til Europa League i denne sæson via en andenplads i ligaen. Klubben ligger i øjeblikket på førstepladsen i den bulgarske A PFG med tre sejre ud af tre mulige og en målscore på 10-0, så det kan blive et seriøst fartbump at slå bulgarerne på udebane.

Efter Fulham var schweiziske FC Basel næste levende billede i et lag, hvor østrigske Austria Wien og netop Basel fremstod som de mest favorable modstandere. En tur til Galatasaray, Lazio eller Fenerbache skulle undgås, mens Everton og Lille heller ikke var blandt favoritterne.

Efter at have kvalificeret sig til det forjættede land, Champions League, i den forrige sæson, må Basel nøjes med Europa League i denne, hvor de i 2007/08 sæsonen var blandt de sidste 32 hold i konkurrencen. Basel havde en højst succesfuld 2008/09 sæson det meste af året, men måtte til sidst nøjes med en tredjeplads efter FC Zürich og Young Boys. Langt fra en walkover men styrkemæssigt tror jeg, at CSKA Sofia og Basel minder om hinanden.

I øverste lag kunne Fulham næsten kun trække gigantiske udfordringer, og til italienske AS Roma passer det prædikat som fod i hose. Hodgson sad formodentlig og krydsede fingre for rumænske Steaua Bukarest, men chancerne for det var minimale. Roma var dog sammen med Villarreal, Shakhtar Donetsk og Valencia de absolut værste modstandere, mens Sporting eller Panathinaikos måske ville have været en smule nemmere at overkomme for Hodgsons mandskab.

Roma havde, på trods af mit rædselsprædikat, en ganske elendig sidste sæson i den nationale Serie A, hvor de endte på en lidet flatterende sjetteplads. Roma tog dog gruppesejren i Champions League foran bl.a. Chelsea, men blev dog besejret i runden efter af Arsenal. Det ændrer dog ikke på Romas favoritværdighed til den samlede sejr i Europa League, men forhåbentlig kan Fulham udgøre en reel trussel mod den italienske storklub.

Let the games begin!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s