Fulham – Liverpool: 3-1

En ganske vanvittig lørdag eftermiddag gav Fulham en fremragende sejr over et tamt Liverpool-mandskab, der godt kan få problemer med at holde en top 4 placering i år.

I øjeblikket flyver Fulham rundt i den syvende himmel og har ikke tabt siden det snævre og ufortjente nederlag til Arsenal den 26. september, hvilket jo må siges at være absolut godkendt.

I forhold til resultatet havde Liverpool langt størstedelen af spillet, mens Fulham var klart mest målfarlig, hvilket må være højst bekymrende for (den på lånt tid) spanske Rafa.

Kampen første 24 minutter stod på Liverpool uden at de dog formåede at teste aussie Mark Schwarzer i Fulham-målet, andet end Yossi Benayouns skud på overlæggeren, og i det 24. minut kom de pludseligt bagud på Fulhams første chance i kampen.

Damien Duff brød igennem i Liverpools højre side og sendte et præcist fladt indlæg ind i fødderne på Bobby Zamora, der uden at tøve udplacerede en målløs Jose Reina i kassen.

Liverpools tilhængere stod også en smule målløse tilbage, da de under hele kampen havde sunget følgende linje til tonerne af Dean Martins “Thats Amore”: “When the ball hits your head and you’re sat in Row Z, that’s Zamora.”

Mens kæften var blevet lukket på Liverpool-fansene kom Fulham lidt bedre med i kampen, dog stadig med en stor overvægt til gæsterne.

Og med bare få minutter igen af første halvleg fik Fernando Torres en halv chance, som han udnyttede til fulde ved at smække bolden i kassen fra kanten af feltet efter en mindre fadæse i Fulham-forsvaret.

Fulham kunne dermed gå til pause 1-1, hvilket de formodentlig hverken var tilfredse eller utilfredse med.

Fulham kom ud fra pauseteen med to nye ansigter, da formstærke Zoltan Gera afløste en arbejdssom Diomansy Kamara, mens Duff trak sig til fordel for norske Erik Nevland.

Indenfor det første kvarter virkede det til, at Fulham, med de to indskiftninger, havde skabt et overtag, hvilket udløste hæderlige chancer til både Zamora og Gera.

I det 74. minut udmøntede overtaget i en kasse, da Paul Konchesky udnyttede et Dirk Kuyt boldtab i Liverpools højre side, hvorefter den kvikke venstreback smækkede bolden indover i feltet til lidt klumpspil, før Nevland, med en smart hæl-afslutning, passerede Reina.

Fire minutter senere led Liverpool-korthuset endnu et knæk i fundamentet, da Philipp Degen noget uforståeligt blev udvist for en tackling mod Clint Dempsey, der højst var til gult.

Og tre minutter senere var der kun ni Liverpool-spillere på banen, da en elendig Jamie Carragher fik direkte rødt efter at have revet Zamora ned som sidste skanse.

Derefter var det The Fulham Show, hvor hjemmebaneholdet kørte fuldstændigt rundt med de “stakkels” gæster, og Fulham-fansene fik da også en scoring at gå hjem på, da Clint Dempsey afsluttede et perfekt angreb ved at trille bolden i kassen i det 87. minut.

En ganske fortjent sejr, når det kom til stykket, da Liverpool ikke formåede at komme til andet end langskud, mens Reina i den anden ende havde nok at se til i kampen mod Fulhams (for en gangs skyld)kyniske angreb.