Fulham – Blackburn: 3-0

I denne uge fik jeg chancen for at tage turen til metropolet London for at overvære opgøret mod Blackburn Rovers på Fulhams egen Craven Cottage…. Og det skulle jeg ikke fortryde!

Jeg ankom allerede mandag til London, hvor vi skulle besøge en kammerat fra uni på Middlesex University, og efter et par dage på campus så jeg for alvor frem til gensynet med Craven Cottage, som jeg sidst betrådte tilbage i 2004!

Ankomsten til Liverpool Street Station og London

Efter at have kæmpet mig igennem metroen fra Oakwood Station i nord, ankom jeg endelig til Putney Bridge omkring klokken 19.30 lokal tid, så jeg havde en halv time til at følge den enorme menneskemængde mod det intime stadion.

Synet af Craven Cottage fik næsten en tåre frem i øjenkrogen, mens jeg prøvede at tilegne mig alle de sanseindtryk, der prægede atmosfæren uden for stadion.

Da min følgesvend fra universitetet og jeg indfandt os på stadion var der sølle ti minutter til kick-off, så det kunne næsten ikke passe bedre, og jeg fik lige fanget de sidste par sekunder af spillernes warm-up.

Den bidende kulde på den råkolde novemberaften blev hurtigt gemt væk i baghovedets harddisk, da Fulhams spillere igen dukkede op fra hytten i hjørnet af stadion.

Et brøl lød fra The Hammersmith End, hvor de mest vokale Fulham-fans som sædvanligt havde indfundet sig, og jeg så nu frem til 90 minutters champagnefodbold fra Roy Hodgsons udvalgte.

Sådan skulle det dog ikke gå, da Fulham spillede horribelt dårligt i de første 42 minutter, og skulle være glade for, at Blackburn havde store problemer med at komme forbi The Wall That Is Brede Hangeland i midterforsvaret.

I det første minut var hverken Brede Hangeland eller partneren i det centrale forsvar, Aaron Hughes, dog til at se, da Franco Di Santo pludseligt blev spillet blank inde foran kassen, men Mark Schwarzer fik gudskelov reddet hjemmeholdet fra en indledende kæberasler med en glimrende blokering på argentinerens hæderlige forsøg.

Så var linjen ligesom lagt, og det virkede til Fulham ikke rigtigt kunne komme sig over den indledende forskrækkelse, da de for det meste manglede præcisionen i det elendige pasningsspil, de lagde for dagen.

Det var tydeligt på fansene omkring mig, at Fulhams spil var højst uacceptabelt, og jeg skammede mig også ligefrem over for min makker, at han skulle se Fulham spille så pivringe.

Mens Fulhams angribere ikke kom til en eneste chance i de første 42 minutter, kunne Blackburn, bortset fra Di Santos forsøg, heller ikke notere sig andet et par sporadiske chancer til argentineren og angrebsmakker Jason Roberts.

Blackburns spil fungerede dog langt bedre end Fulhams, og mens hjemmeholdet missede selv de mest simple afleveringer, var det kun slutproduktet fra Blackburn, der manglede.

I det 43. minut viste Fulham dog noget af det spil, som Roy Hodgson prøver at praktisere, da bolden, efter fremragende opspil fra Bobby Zamora, Damien Duff og Erik Nevland, røg i netmaskerne bag Paul Robinson på foranledning af sidstnævnte Fulham-spiller.

Absolut ufortjent baseret på de første 42 minutter, men ikke desto mindre gav det varmen op til pausen, og viste for alvor hvilken killer Erik Nevland er, når han får chancen foran mål.

Action shot

Pausen bød på en brændende og ganske forfærdentlig kop kakao, men det blev ignoreret, da det vigtigste var, at få noget varmt væske skyllet ned i kroppen, før den gik i hypotermi.

Efter en opsang i pausen forbedrede tingene sig for et velspillende Fulham-mandskab i anden halvleg, hvor spillet flød langt bedre, mens Blackburn mest af alt lignede de statister, som Fulham var degraderet til i første halvleg.

Allerede tre minutter efter pausen fik Fulham deres blot anden chance i kampen, da Clint Dempsey kom først på et Jonathan Greening frispark, men bolden fløj snert forbi Robinsons ene opstander, og amerikaneren måtte vente med at indtage hovedrollen til senere.

Paul Robinson i Blackburn-målet måtte få momenter senere begive sig ud i sin første redning i kampen, da Chris Baird, efter opfordring fra tilskuerne, hamrede et glimrende langskud afsted fra 30 meters afstand, som Robinson fik skubbet ud til siden.

Robinson kunne dog ikke stille noget op i det 67. minut, da Damien Duff skabte stor forvirring i Blackburns venstre forsvarsside og sendte et glimrende indlæg ind i til Clint Dempsey, der let kunne prikke bolden i mål foran de ellevilde Fulham-fans.

Nevland kunne have fordoblet sit mål-antal ti minutter senere, da nordmanden brød alene igennem, men selvom undertegnede og halvdelen af stadion troede, bolden gik i kassen, røg afslutningen snert forbi Robinsons mål. I mellemtiden kunne vi så se halv-dumme ud efter at have været ellevilde over et mål, som rent faktisk ikke var et mål…..

3-0 målet kom dog i det 88. minut, da den indskiftede comeback-kid, Simon Davies, sendte et indlæg fra højre ind til Dempsey, der, med en fiks vending forbi en svag Keith Andrews, fik sat en afslutning ind bag en prisgivet Robinson.

Måske ikke verdens mest fortjente resultat bedømt ud fra hele kampen, men ikke desto mindre viste vi en kynisme, jeg ikke har set fra Fulham i lang tid på trods af vores gode form i denne sæson.

Lækkert at overvære sæsonens hidtil største sejr på trods af frustrerende første 42 minutter! Bolton venter næste gang på hjemmebane i morgen!

"We are Fulham"

Kamp Stats

Fulham (Karakterer efter 13-skalaen)

Schwarzer 8 – Tog sig af de få forsøg Blackburn fik sendt afsted mod Fulham-målet og kan takkes for, at gæsterne ikke kom foran efter et minut.

Pantsil 7 – Ikke nogen speciel prangende indsats, men viste dog en smule angrebsiver i anden halvleg, hvor han var med til opspillet i det tredje mål.

Hughes 8 – Sad nogenlunde på Blackburns offensiv, men måtte dog se sig overstrålet af sin centrale makker.

Hangeland 10 – Vandt formodentlig 95 % af sine dueller mod et frustreret Blackburn-angreb.

Konchesky 6 – En jammerlig første halvleg med pasningsspil på miniput-niveau blev fulgt op med en væsentlig fremgang i anden.

Dempsey 10 – 100 % anonym i hele første halvleg, og 110 % synlig i anden halvleg med to mål til følge.

Greening 7 – Bød sig ofte til, men er og bliver for defensivt anlagt til kreatørens rolle.

Baird 8 – Udmærket stopklods på midtbanen, hvor nordireren især lyste op i anden halvleg.

Duff 10 – Oplægger til to kasser med fantastiske ryk på midtbanen, som fuldstændigt satte Blackburns forsvar på glatis.

Zamora 7 – Ikke nogen fabelagtig kamp fra angriberen, men var dog med i opspillet til det afgørende Nevland mål, og forbedrede sig i anden halvleg.

Nevland 8 – Pågående fra det 42. minut af, og burde have været dobbelt målscorer.

Gera 8 – Indskiftet i det 58. minut på bekostning af en skadet Zamora, og fortsatte sin fine form med en flittig indsats på midtbanen.

Etuhu UB – Indskiftet i slutfasen i stedet for Greening og med i fejringen af det tredje mål.

Davies UB – Comeback efter en vedvarende fodskade og kunne notere en assist på trods af sølle tre minutter på banen

Bænk: Zuberbuhler, Seol, Smalling, Dikgacoi.

Mål: Nevland 43, Dempsey 67, 88.

Blackburn Robinson 6, Jacobsen 03, Samba 8, Nelsen 7, Chimbonda 03, Andrews 03, Dunn 8, Grella 6, Diouf 5, Di Santo 5 (Kalinic 66 (5)), Roberts 5 (McCarthy 66 (5)).
Bænk: Brown, Pedersen, Nzonzi, Hoilett, Salgado.

Tilskuertal: 21,414

Dommer: Stuart Attwell 7

Kamp Stats Fulham Blackburn
Mål 3 0
Boldbesiddelse 46% 54%
Forsøg 13 13
På mål 4 3
Hjørnespark 3 3
Off-sides 1 4
Redninger 3 1
Frispark 9 13
Gule kort 0 0
Røde kort 0 0
Kilde: Fulhamweb & Soccernet
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s