Clear Out I Januar?

The Daily Mail rapporterer i dag, at Roy Hodgson har planer om at sætte en større mængde marginalspillere i udbud her til januar, når transfer vinduet åbner igen.

Jeg har svært ved at være uenig i betragtningerne, men tager dog også nyheden med et gram salt, da det trods alt drejer sig om et mindre troværdigt engelsk sensationsmedie.

Forhåbentlig har de dog fat i noget, og hvis man kigger ned over truppen, er det muligt at spotte en del dødvægt, som vi burde frigive til fordel for nye ressourcer og potentielt bedre spillere.

I den følgende brødtekst vil jeg give min evaluering af den nuværende Fulham-trup (minus ungdomssektoren), og give mit bud på, hvem der skal sparkes på porten og hvem der forhåbentlig forbliver på Craven Cottage (Kampantal udelukkende fra PL):

Målmænd

Mark Schwarzer, 37 år, 14 kampe denne sæson – Vores suveræne førstevalg på målmandsposten kan der ikke rykkes ved! Har vist sublim form siden sit skifte fra Middlesbrough sidste sommer, og blev kåret til Årets Spiller efter sine første tolv måneder hos The Cottagers.

David Stockdale, 24 år, 1 kamp denne sæson – Har forvist Pascal “Calamity” Zuberbühler fra bænken, og hvis Schwarzer er suverænt førstevalg, må unge Stockdale være suverænt andetvalg. Viste sig som en fuldgod erstatning, da Schwarzer en kort overgang var skadet, og kan blive førstekeeper in the long run.

Pascal Zuberbühler, 38 år, 0 kampe i denne sæson – Har kontrakt til sommer og burde derefter sendes afsted mod nye eventyr. 38 år og aldrig specielt pålidelig i kassen gennem schweizerens lange karriere.

Forsvar

Brede Hangeland, 28 år, 15 kampe i denne sæson – Almighty Brede Hangeland har lige forlænget sin kontrakt, og forhåbentlig betyder det, at den eminente midterforsvarer er at finde på Craven Cottage i mange år endnu.

Aaron Hughes, 30 år, 15 kampe i denne sæson – Ved sin side har Brede Hangeland altid stabile Aaron Hughes, som også lige har forlænget sin kontrakt. Hvis den solide nordirer holder niveau i sine twilight-år, ser det for alvor godt ud i det centrale forsvar in years to come.

Don't go Konch!

Paul Konchesky, 28 år, 14 kampe i denne sæson – Vores enevældige venstreback er flere gange blevet rygtet til Birmingham i denne sæson, hvilket er en smule forunderligt, da den sympatiske brite er vores eneste venstreback. Er efter min mening stærkt undervurderet i England, og selvom han til tider har et par koncentrationssvigt, mener jeg, han er en af de bedste på sin plads i det britiske.

John Paintsil, 28 år, 14 kampe i denne sæson – Johnny Paintsil har vist fin form i denne sæson efter en lidt svingende 2008/09 sæson, men blev dog ikke truet på sin back-plads af den grund. Efter min mening det svageste led i den bagerste kæde, men publikumsfavoritten forsvinder dog ikke ud af døren af den grund.

Chris Baird, 27 år, 10 kampe i denne sæson – Er i denne sæson blevet rykket frem på den defensive midtbane grundet skader, og har gang på gang været en af de mest pålidelige spillere på banen. Virker sulten efter et par sæsoner på bænken, og Dickson Etuhu får kamp til stregen, når engang den bomstærke nigerianer vender tilbage til banen. Vil succes’en stige Baird til hovedet kan det hænde, at han ikke vil være tilfreds med at ryge på bænken igen, hvilket kan udmønte i et transferønske til sommer. Dette er dog worst case scenario, og indtil videre trives nordirske Baird i Fulhams trup.

Stephen Kelly, 26 år, 2 kampe i denne sæson – Har vist sig at være en pålidelig back-up til begge backs, og hvis han stiller sig tilfreds med den rolle, vil han også være at finde på Craven Cottage i næste sæson.

Chris Smalling, 20 år, 0 kampe i denne sæson – Kørt i stilling som førstereserve til Hangeland og Hughes, og virker til at have en stor fremtid foran sig. Har præsteret ypperligt i de Europa Cup kampe, han har opnået i denne sæson, hvor han også har fået debut på U21 -landsholdet under Stuart “Psycho” Pearce.

Toni Kallio, 31 år, 0 kampe i denne sæson – Marginalspiller Kallio virker til at have udspillet sin rolle på trods af, at den høje finne kan agere back-up for Konch på venstreback pladsen (en rolle Kelly har overtaget). Burde rykke videre i systemet efter at have været udlejet til Sheffield United.

Fredrik Stoor, 25 år, 0 kampe i denne sæson – Ligesom Kallio har Stoor heller ikke fået meget spilletid pga. den form, Fulham har besiddet i det seneste halvandet år. Har i forhold til Kallio ytret sin utilfredshed til medierne, og ligner en færdig mand i klubben til januar, hvis der kommer bud på den svenske forsvarer.

Midtbane

Clint Dempsy, 26 år, 15 kampe i denne sæson – Den amerikanske jernmand var fænomenal i sidste sæson, efter han fik kæmpet sig ind i startopstillingen, og på trods af amerikaneren er trigger happy (hidtil flest afslutninger i hele Premier League denne sæson), har han fortsat din fremragende form det sidste halve år.

Duffy i topform!

Damien Duff, 30 år, 13 kampe i denne sæson – Det irske nyindkøb har været den spiller med mest kontinuitet i sine præstationer denne sæson, og er leading contender til Årets Spiller, hvis han fortsætter sin eminente form og holder sig skadesfri.

Jonathan Greening, 30 år, 11 kampe i denne sæson – Englænderen, som jeg er en smule ambivalent over for, har opnået en del spilletid pga. skader til Etuhu og Murphy i den igangværende sæson. Vi har en forkøbsret på Greening (i omegnen af £4 millioner!!), der i øjeblikket er udlejet fra West Bromwich Albion, men skal vi gøre brug af den? £4 millioner er helt i hampen for en middelmådig spiller, der praktisk taget aldrig afleverer fremad! Jeg hælder mod et nej, men spørgsmålet er, om Roy Hodgson gør det samme….?

Zoltan Gera, 30 år, 11 kampe i denne sæson – Ungarske Gera spillede måske en udmærket kamp i den seneste sæson, men har været igennem lidt af en transformation i denne. Hver eneste gang Gera får spilletid, har han præsteret på et højt niveau, og han er lige så stille gået hen og blevet ganske populær på Craven Cottage efter en periode som prügelknappe. Jeg er ganske enkelt blevet begejstret for ungareren efter at have haglet ham ned i 2008/09 sæsonen (dog med god grund), og håber han snart får tilkæmpet sig en stamplads i startopstillingen! Go on Gera!

Dickson Etuhu, 27 år, 10 kampe i denne sæson – Mr. Universe, Dickson Etuhu, har døjet en del med skader i sæsonen, og ligner på sine dårlige dage en deltager fra “Verdens Stærkeste Mand”, der er gået forkert. Når det dog kører for Dickson, er han dog en glimrende stopklods på midtbanen, der kan skræmme livet af de fleste med sin kropsbygning, der mest af alt minder om Arnold Schwarzenegger i Conan the barbarian. Med Bairds opblomstring på den defensive midtbane, kan det dog blive svært for nigerianeren at erobre sin plads igen.

Danny Murphy, 32 år, 7 kampe i denne sæson – Alle fik julelys i øjnene, når de omtalte Danny Murphy i den seneste sæson, mens jeg var lidt mere forbeholden. Jeg anerkendte dog Danny-boys betydning for holdet, men kritiserede hans til tider sløsede pasningsspil, hvilket jeg var overrasket over ingen forholdte sig til. I denne sæson har vores kaptajn døjet med skader, og spillemæssigt ligner en nedadgående kurve for Murphy, der også er ved at have rundet de 32 år. Dog ligner han en spiller, der bliver kontrakten ud, og man skal aldrig afskrive den rutinerede kaptajn.

Simon Davies, 30 år, 5 kampe i denne sæson – En vedvarende fodskade har i store dele af sæsonen forhindret walisiske Simon Davies i at vise sine evner frem. Det har betydet, at Damien Duff og Clint Dempsey nu ligner det foretrukne wing-par med Davies som førstereserve. Davies er dog stadig en stor gevinst for holdet med sin dynamiske stil på kanten, og er en fremragende back-up til startopstillingen.

Kagisho Dikgacoi, 25 år, 3 kampe i denne sæson – Det har været en svær start for Bafana Bafana midtbanespilleren, som må se Murphy, Etuhu, Baird og Greening stå foran sig i midtbanekampen. Det forlyder også, at den defensive midtbanespiller har bedt om at blive lejet ud for at bringe sig i form til sommerens VM-slutrunde på hjemmebane. Dikgacoi ligner ikke en langtidsholdbar løsning, og landsholdsspilleren kan være væk allerede til sommer eller senest 2011.

Seol Ki-Hyeon, 30 år, 2 kampe i denne sæson – Sydkoreanske Seol har aldrig været nogen åbenbaring i den hvide trøje på trods af en udmærket start på den nuværende sæson. Sydkoreaneren kan allerede i januar være fortid, hvis en bejler kommer med et hæderligt bud.

Bjørn Helge Riise, 26 år, 1 kamp i denne sæson – Lille Bjørn Helge works his socks off i hver eneste minut, han får på banen, men i det første halve år er det blevet til overraskende få chancer til den norske landsholdsspiller med den sjove kropsform. Har udvist en smule utilfredshed med situationen, men ser formodentlig tiden an frem til sommer, hvor et skifte godt kan komme på tale.

Andranik Teymourian, 26 år, 0 kampe i denne sæson – At vi overhovedet skrev kontrakt med Andranik i første omgang, forekommer mig en smule besynderligt. Har ikke kvaliteten til en fast plads og er fortid senest til sommer.

Angribere

Bobby Zamora, 28 år, 12 kampe i denne sæson – Efterårssæsonen må betegnes som et mindre gennembrud i den hvide trøje for den kronisk surmulende Zamora, der allerede nu har overhalet det antal mål, han scorede i den seneste sæson. At han har et forholdsvis anstrengt forhold til visse Fulham-supportere (hvilket også fremkom af fejringen i søndags), kan eventuelt føre til et brud med Fulham til sommer. Dog ser det ud til, Bobby-boy bliver, medmindre Hodgson køber stort ind til sommer.

Har aldrende Nevland en fremtid på Craven Cottage?

Erik Nevland, 32 år, 9 kampe i denne sæson – Den aldrende killer kan stadigvæk! Norske Nevland har, i AJ’s og Kamaras fravær, vist, at han stadig har målinstinktet. Dog kan han hurtigt ryge på bænken igen, når de andre vender tilbage fra skader, og det er ikke sikkert, Nevland vil bruge de resterende få år af sin karriere på bænken. Kunne være et bud på en exit til sommer, men jeg håber det ikke.

Diomansy Kamara, 29 år, 8 kampe i denne sæson – “Fattigmands Thierry Henry” er stadig at finde i Fulham, og i denne sæson har han været absolut fremragende indtil han uheldigt løb ind i en skade. På trods af han ryger ud og ind af holdet, er Kamara ganske eftertragtet i Frankrig og Italien, så hvis den skarpe senegaleser ryger på bænken igen senere på sæsonen, kan han, ligesom Nevland, også være fortid til sommer, og ligesom med Nevland håber jeg, han bliver.

Andy Johnson, 28 år, 5 kampe i denne sæson – Alt tydede på en fremragende 2009/10 sæson for AJ, men så blev han trampet ned af en russer i Europa League, hvilket udmøntede i en skulderskade, som blev fulgt op af flere skader. Det har fuldstændigt sat angriberens udvikling i stå, og spørgsmålet er, om han kan finde formen igen? Ligner dog førstevalget, hvis han vender tilbage til topformen (som han ikke har ramt i Fulhams hvide trøje endnu).

Eddie Johnson, 25 år, 2 kampe i denne sæson – Amerikanske Eddie Johnson kunne ikke score mål i Cardiff, og chancen for, han kan gøre det i Fulham, er endnu mindre. Et farvel ligner en realistisk mulighed enten i januar eller til sommer.

David Elm, 26 år, o kampe i denne sæson – Underligt køb af Roy Hodgson, der fik en et-årig kontrakt til sommer, hvilket heller ikke tyder på, at Roy var helt overbevist om svenskerens evner. Har fået en enkelt indskiftningstjans i Carling Cup’en, og forsvinder med alt sandsynlighed hurtigt ud i tågen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s