Stoke – Fulham: 3-2

Ikke godkendt….

En horribel første halvleg kostede Fulham dyrt i kampen mod Stoke, hvor dommer Mark Clattenburg heller ikke gjorde udeholdet mange tjenester med tre blatante fejlkendelser.

Fulham bar dog også sin del af skylden, og elendig opdækning ved et hjørnespark var skyld i første Stoke-mål ved Sanli Tuncay allerede efter sølle 12 minutter.

En rædselsfuldt spillende, Danny Murphy, smed bolden væk ved et Fulham angreb, og Brede Hangeland var nødt til at give hjørne på den efterfølgende Stoke kontra.

Her dukkede Tuncay op ved fjerneste stolpe, efter at have forladt sin oppasser Paul Konchesky, og kunne nemt heade bolden ind bag en chanceløs Mark Schwarzer efter Robert Huth havde snittet den videre til den tyrkiske landsholdsspiller.

Efter et par halve chancer til begge mandskaber kom Stoke igen på tavlen, da de efter 34 minutter kom på 2-0 efter et fremragende Matt Etherington frisparksoplæg i venstre side.

Etheringtons indlæg røg mellem venner og fjender, og ved fjerneste stolpe dukkede Abdoulaye Faye op og kunne glide bolden i mål bag Schwarzer.

Samme Faye havde begået omkring tre halvgrimme frispark i første halvleg uden, at Mark Clattenburg havde gjort andet end at løfte pegefingeren overfor den hårdtspillende centrale forsvarer, men det vender vi tilbage til senere.

Bare tre minutter efter Fayes mål, kunne Mamady Sidibe halvflugte bolden i kassen efter oplæg fra Danny Higginbotham, der var i en klar offside position, da han modtog bolden, men linjevogterens flag forblev nede.

Stoke fortsatte presset i resten af halvlegen og kunne sagtens have været foran med fem, mens det tredje ikke-legale mål virkede til at have slået det sidste søm i Fulhams kiste.

Kort efter pausen fik Faye sat en grim tackling ind på Bobby Zamora, der var nødt til at udgå med en skulderskade og blive afløst af Clint Dempsey.

Hvis dommer Clattenburg havde fulgt dommerreglerne og hevet et gult kort op til Faye i første halvleg, havde det betydt rødt kort til Faye, men retfærdigheden udeblev.

Indskiftede Dempsey virkede dog til at være et friskt pust for et Fulham-mandskab uden selvtillid, og kunne efter 61 minutter lægge bolden til Damien Duff uden for feltet, der med et tørt hug, og en reflektion via Ryan Shawcross’ fod, snød Steve Simonsen i Stoke-målet.

Fulham var omsider ved at få overtaget, men kunne igen, takket være halvhjertet forsvarsspil, være kommet bagud, da Ricardo Fuller fik afsluttet i det 74. minut, men Schwarzer var vågen i Fulham-målet.

I det 85. minut fik Fulham så pludselig en livlinje, da Clint Dempsey, med et drømmehug udefra, passerede Simonsen, der måske var kommet lidt for langt ud af sit mål. 

Resten af kampen var et langt Fulham pres, som udmøntede i en del hæderlige chancer, og i overtiden kunne de have fået en gylden mulighed, hvis dommer Clattenburg ikke var blind som en muldvarp.

En høj bold røg ind i Stokes felt, og af en eller anden forunderlig grund skulle Ryan Shawcross’ hånd op at flyve og støde til bolden, uden at Clattenburg reagerede på den klare ulovlighed.

Fulham havde en stor del af skylden for nederlaget med deres rædderlige indsats, men Mark Clattenburg røvrendte også The Cottagers i stor stil, hvilket i sidste ende kostede point.

Kamp Stats

Stoke Simonsen, Huth, Abdoulaye Faye, Shawcross, Higginbotham, Lawrence (Diao 89), Delap (Whelan 66), Whitehead, Etherington, Sanli (Fuller 42), Sidibe.
Bænk: St Louis-Hamilton, Collins, Wilkinson, Beattie.

Kort: Abdoulaye Faye.

Mål: Sanli 12, Abdoulaye Faye 34, Sidibe 37.

Fulham (Karakterer efter 13-skalaen)

Schwarzer 7 – Var chanceløs ved scoringerne, og spillede ellers en hæderlig kamp.

Kelly 5 – Flere markeringsfejl i det defensive, og næsten usynlig i det offensive. Stram op!

Hughes 6 – Ikke meget den ellers solide Hughes kom i vejen for!

Hangeland 6 – Efter tyve gode minutter faldt Hangeland fra hinanden i duellen med Sidibe. Afløst i pausen med Smalling pga. en skade.

Konchesky 5 – Elendig indsats i det defensive, hvor intet fungerede!

Gera 5 – Var han på banen? Første ringe indsats i lang tid fra den ungarske troldmand.

Murphy 00 – Har slet ikke ord for, hvor elendigt den gamle kaptajn spillede. Kunne ikke ramme nogen som helst med selv simple afleveringer og var skyld i flere Stoke kontraer samt et mål.

Baird 03 – Et par kampe langt under standard for den ellers driftsikre Baird! Måske Etuhu er et godt bud på en mand i startopstillingen i næste kamp.

Duff 7 – Bortset fra målet og en udmærket afslutning, var det ikke meget, man så til Duffy.

Johnson 6 – Arbejdede som sædvanligt som et pakæsel, men kvaliteten manglede i hans comeback. Forlod banen i det 82. minut til fordel for Nevland. 

Zamora 6 – Havde store problemer med en eminent Ryan Shawcross, og måtte lade sig udskifte i det 54. minut med Dempsey. 

Smalling 7 – Fik sat lidt mere styr på det centrale forsvar med en udmærket indsats.

Clint Dempsey 9 –  Klart Fulhams bedste mand! Dynamisk, pågående og arbejdssom efter sin introduktion; kronet med en lækker kasse.

Erik Nevland UB – Indskiftet i slutfasen og med i Dempseys mål. 

Bænk: Zuberbuhler, Kallio, Greening, Dikgacoi.

Mål: Duff 61, Dempsey 85.

Tilskuertal: 25,104

Dommer: Mark Clattenburg

Kamp Stats Stoke Fulham
Mål 3 2
Boldbesiddelse 58% 42%
Forsøg 15 20
På mål 8 4
Hjørnespark 8 10
Off-sides 5 1
Redninger 2 5
Frispark 13 9
Gule kort 1 0
Røde kort 0 0
Kilde: Fulhamweb & Soccernet
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s