Fulham – Hamburger SV: 2-1!

What a night! (Photo: S.Garrick)

Er vi virkelig i Europa League finalen????

Ja, gu er vi det! Vi er i en europæisk finale!!!

Ufatteligt!!

Tiny Fulham!!!

Jeg spørger mig selv, om Fulham nogensinde kommer i en europæisk finale igen i min levetid?

Tvivlsomt, og derfor skal denne aftens fantastiske triumf nydes i fulde drag, og den skal for alvor fejres i byen i morgen aften (opgaveskrivning i aften:/)!!

Jeg har desuden erhvervet billetter til finalen i Hamburg, så den 12. maj bliver uden tvivl en legendarisk aften!

Vi har fejet mastodonten Juventus til side, vi hamrede de forsvarende mestre Shakhtar ud i kulden og vi har slået de ellers kyniske tyskere, Hamburg og Wolfsburg.

Jeg sidder stadig i lidt af en uvirkelig tåge….

Hvem havde troet det, da vi startede vores europæiske odysse tilbage i juli, da vi uden de helt store problemer sendte litauiske FK Vetra ud af det fine selskab??

Ja, hvem havde gættet, at vi inden for to år, skulle gå fra nedrykningskandidater til Europa League finalister???

Fulham, formodentlig det engelske hold, der har spillet flest kampe i denne sæson, og samtidig holder vi en respektabel plads midt i ligaen.

Roy Hodgson må være en eller anden form for troldmand fra planeten Xzylion (made up planet.red), og hans magiske evner har i to år ført (næsten) lutter opture med sig.

Hele følelsesregisteret blev nøje gennempløjet i løbet af de 90 minutter på Craven Cottage denne aften, men gudskelov endte det i glædestårer (eller i hvert fald noget, der mindede om det samt en skrigende triumfrunde i den lille 60 kvadratmeters lejlighed, mens jeg hujede “GERA GERA GERA”!!! NOTICE: Naboklager vil blive smidt i skraldespanden!)!

HSV startede bedst ud med en chance allerede efter 30 sekunder, men en uskarp Ruud van Nistelrooy måtte se sit forsøg pareret af en solid Fulham-defensiv.

Derefter stod der Fulham på programmet i omkring 80 minutter, og Bobby Zamora kunne have givet hjemmeholdet en drømmestart to minutter senere.

Efter en smart et-to kombination med Zoltan Gera samt et træk forbi en HSV-forsvarer, stod den store frontløber pludselig ansigt til ansigt med Frank Rost, men en hurtig arm-parade fra den tyske målmand forhindrede Zamora i endnu engang at blive den store helt på Craven Cottage.

Fulham fortsatte presset, men Brede Hangelands header over mål var det “farligste” forsøg, som hjemmeholdet kunne mønstre, mens defensiven måtte blokere flere hurtige HSV-kontraer.

I det 22. minut var der dog intet at gøre, da Mladen Petric fra 30 meters afstand hamrede et frispark ind bag en sagesløs Mark Schwarzer. En absolut perle af den kroatiske frontmand!

Fulhams lydhøre fans støttede dog op om heltene i hvidt, og Fulham fortsatte deres dominans i resten af halvlegen uden at de dog kom tættere på end Simon Davies’ overplacerede frisparksforsøg.

Imens voldte den eminente Jonathan Pitroipa store kvaler for Fulhams højreside, men spilleren fra Burkina Faso burde måske overlade afslutningerne til sine holdkammerater.

Kort efter startfløjtet på anden halvleg måtte Bobby Zamora lade sig udskifte efter at have forværret akillessene-skaden i en duel med Guy Demel, og spørgsmålet er, om Bobby bliver nødt til at holde pause i et par uger?

Zamoras afløser, Clint Dempsey, gav, ligesom i det første opgør, mere energi til hjemmeholdet, men The Cottagers havde svært ved at bryde igennem den hvide mur af HSV-spillere foran Frank Rost’s mål.

I det 60. minut burde Jerome Boateng have været udvist, da han med en sindssyg tackling skar Zoltan Gera over udenfor feltet, men den svage tyrkiske dommer, Cuneyt Cakir, lod den tyske midterforsvarer slippe med et gult kort.

På det efterfølgende frispark sendte Paul Konchesky bolden ind til Damien Duff, men den lille irers afslutning røg snert forbi den ene opstander.

HSV fik kort efter en kontra-chance, da David Jarolim fik sendt et forsøg afsted mod Schwarzer, men australieren fik pareret til hjørnespark.

Tæt på at opgive håbet, blev jeg pludselig opildnet igen, da Simon Davies, med et af karrierens flotteste mål, udlignede Hamburgs føring i det 69. minut.

En lækker sukkerball fra Danny Murphy fandt vej ind bag HSV’s forsvarskæde, hvor Simon Davies med et genialt træk satte en forvirret Guy Demel og sikkert udplacerede Frank Rost.

Nu blev håbet for alvor tændt hos Fulham-fansene, og de skulle ikke vente mere end syv minutter, før Craven Cottage for alvor gyngede.

Efter et hjørnespark røg bolden lidt tilfældigt ned til ungarske Zoltan Gera, der hurtigt fik vendt sig og sendt bolden i netmaskerne til ellevild jubel blandt fansene.

HSV begyndte derefter at presse på, men Ruud van Nistelrooys svage afslutning i overtiden, på en ellers hæderlig chance, stod som tyskernes bedste forsøg, og de måtte indse, at det ikke ville blive til en europæisk finale i denne omgang.

Fulham vinder fortjent 2-1 i anden semifinale, og er, med Liverpools exit, det eneste tilbageværende engelske hold i Europa.

Atletico Madrid venter i finalen, og jeg ser frem til at følge den LIVE på Nordbank Arena i, pudsigt nok, HSV’s egen hjemby, Hamburg.

Fulham

Schwarzer 7 – Arbejdsløs det meste af kampen, men sikker i sine aktioner og uden skyld i HSV-kassen.

Paintsil 6 – Havde det svært over for den lynhurtige Pitroipa, men hvem har ikke det?

Hangeland 8.5 – Udmærket indsats i det defensive uden at være prangende.

Hughes 9 – Hughes var med et par livsvigtige blokeringer og en solid indsats igen blandt Fulhams bedste.

Konchesky 7 – En smule usikker i sine fremadrettede aktioner, men hæderlig indsats bagude.

Davies 7.5 – Knap synlig i størstedelen af de 90 minutter, men det mål var absolut klasse!

Murphy 7 – Pasningsspillet halter i stor grad hos Murphy; dog var assisten til Davies’ mål en mindre genialitet.

Etuhu 9 – Blandt Fulhams bedste på dagen, hvor den store nigerianer var en torn i siden på HSV’s kontraspil.

Duff 8 – Duffs bundniveau er blandt det højeste i truppen; upåklagelig indsats af den løbevillige irer,  både defensivt og offensivt.

Gera 9.5 – Gera har spillet sig selv i historiebøgerne, og kronede det med en helhjertet indsats, hvor det meste lykkedes.

Zamora 6 – Igen virkede akillessenen til at hæmme angriberens spil; rest is needed.

Dempsey 7.5 – Introduceret i det 57. minut, og gav igen mere energi til Fulham-mandskabet med sit energiske løbepensum.

Nevland 6.5 -Gjorde ikke meget væsen af sig selv i det kvarter, nordmanden fik på banen.

Bænk: Zuberbuhler, Riise, Smalling, Greening, Dikgacoi.

Kort: Hangeland (f,65), Dempsey (d,90).

Mål: Davies 69, Gera 76.

Hamburg Rost, Aogo, Mathijsen, Boateng, Demel, Pitroipa,Ze Roberto, Jarolim (Rozehnal 90), Tesche (Rincon 56), Petric,van Nistelrooy, Rincon (Guerrero 79).
Bænk: Hesl, Berg, Arslan, Schulz.

Kort: Boateng, Rost.

Mål: Petric 22.

Tilskuertal: 25,700

Dommer: Cuneyt Cakir

Kamp Stats Fulham Hamburg
Mål 2 1
Boldbesiddelse 52% 48%
Forsøg på mål 10 8
Indenfor rammen 5 4
Afleverings Succes 81.3% 74.2%
Tacklinger 12 20
Tackling Succes 66.7% 65.0%
Hjørnespark 6 6
Off-sides 5 3
Redninger 3 2
Frispark 14 17
Gule kort 2 2
Røde kort 0 0
Kilder: Fulhamweb & Soccernet
Reklamer

4 tanker om "Fulham – Hamburger SV: 2-1!"

 1. Ufatteligt… Simpelthen.. Havde en svag tro på et avancement fra gruppespillet og en kamp mod fck i vente. Men at de overraskede alle i hele Europa ved at gå hele vejen til finalen havde jeg ikke troet på. Nu er vi der. Og håber jeg selv kan komme derned til Hamborg og se Roy’s Army tage pokalen.

 2. Det er ved at være lang tid siden hr. Kulmbak; troede jeg havde mistet min mest (og eneste) trofaste læser:)

  Det er, hvad man kalder en “underdog story”. Fulham er også blevet alles kæledægge i England, da vi er det eneste hold, der forsvarer de engelske farver i Europa.

  Det er svært at skaffe billetter, men jeg vil anbefale dig at kigge på det officielle forum (http://cc.fulhamfc.com/). Desværre er der en masse gribbe, der sælger billetter i nærheden af 400 euro, hvilket jo er latterligt! Alle Fulham-fans håbede på avancement, men meget få valgte at tage chancen og købe billetter til finalen. Liverpool-fansene er til gengæld brændt inde med et hav af billetter, og det er der chancen foreligger.

  Det er dog vigtigt at udvise agtpågivenhed uanset hvad, for man ved aldrig med uofficielle kanaler. Jeg fik min fra en Liverpool-fan til omkring 700 danske kroner, og nu håber jeg bare, at jeg ikke er blevet taget ved næsen:/ Ikke så meget for pengenes skyld, men mere fordi jeg af hele mit hjerte vil til Hamburg og støtte holdet.

 3. Hehe… Kigger forbi siden næsten hver dag. Altid hyggelig læsning. Ja Har faktisk også kigget gennem UEFA’s hjemmeside for at finde billetter.
  Nu håber vi bare det bedste. Og at vores egen fugl fønix Zamora afgører finalen…

 4. Jeg sætter stor pris på dine besøg:D

  Hvis ikke du har fået en billet endnu, ønsker jeg dig fortsat held og lykke i jagten og krydser fingre for, du får fat på en. Min skulle dog gerne være på vej med luftpost.

  Lad os i første omgang håbe, han bliver klar, men ja, han må da gerne sætte en enkelt eller to ind. Det bliver en interessant finale, hvor begge hold har deres individuelle forcer. Jeg tør ikke spå om chancerne, da jeg som regel bringer uheld til holdet, når jeg kaster mig ud i rollen som spåmand:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s