Zoltan Gera – Den Ungarske Supermand!

Gera har sat Craven Cottage på den anden ende!

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg ikke var Zoltan Geras største fan i den seneste sæson efter ankomsten fra West Bromwich, hvor den ungarske playmaker havde været en af holdets bærende spillere.

Landsholdsspilleren startede sæsonen 2008/09 ud som stamspiller på kanten, men desværre fungerede det slet ikke for Gera, der hurtigt mistede selvtillid grundet elendige præstationer og højlydt kritik.

Undertegnede overværede 11 kampe med Gera i aktion, og med et snit på 5,82 på 13-skalaen var jeg langt fra imponeret af midtbanespilleren.

Rent faktisk blev Geras topkarakter et 7-tal, som han præseterede i hele to kampe ud af de 11. Derudover spillede han til dumpekarakter hele fire gange.

Tillad mig at bringe et par citater fra kampreferaterne:

“Ligner ikke en optimal reserve” – Fulham vs. Manchester United (0-4), 9. marts, 2009

“Ikke manden, der kan vende et truende nederlag” – West Ham vs. Fulham (3-1), 19. januar, 2009

Derudover gentog jeg som regel termerne “svag”, “håbløs” og frasen “komplet umulig”, når jeg skulle bedømme ungarerens indsats.

I optakten til denne sæson, var jeg derfor ikke i tvivl om, at Gera ikke var i nærheden af startopstillingen efter, han agerede bænkevarmer i store dele af 08/09.

Citat fra PL Optakt Sæson 2009/10:

“På midtbanen har Fulham styrket bredden med indkøbene af Bjørn Helge Riise og Damien Duff, hvilket forhåbentlig betyder, at bold-analfabet, Zoltan Gera, ryger ud af truppen.”

Roy Hodgson troede dog stadig på Gera, der startede sæsonen ud på venstrekanten, mens Clint Dempsey tog sig af højrekanten.

Det varede dog ikke lang tid, før ungareren måtte vige pladsen for nyindkøbet Damien Duff, der indtog højre side, mens Dempsey blev rykket over på Geras plads.

Den arbejdssomme midtbanespiller måtte dermed nøjes med indskiftningstjanser sidst i kampene uden chance for at lave om på resultaterne.

I en kamp mod Arsenal sidst i september, 2009 viste ungareren dog en helt ny side af sig selv, da han var Fulhams altoverskyggende spiller i et snævert 1-0 nederlag.

Gera røg dog tilbage på bænken, men takterne forsvandt ikke, og især i Europa League brillierede den, pludseligt, teknisk dygtige midtbanekæmper.

Selvtilliden var tilbage, og da Gera startede inde i den historiske 3-0 sejr over Manchester United, var den ungarske supermand klart blandt Fulhams bærende spillere, og det føltes lidt som om, Gera var en nyindkøbt forstærkning.

Siden da har manden fra Pécs ikke kigget sig tilbage, og han er nu det foretrukne valg i front som hængende angriber med Bobby Zamora placeret på toppen.

I forhold til placeringen på kanten, virker denne rolle til at passe Gera perfekt, da han er fantastisk, når der skal spilles i de små rum.

Geras storke-lignende stil er nemlig overraskende driftsikker, og hans vendinger er ofte af højeste karat.

At Gera stoppede på landsholdet tilbage i oktober, virker også til at have spillet en rolle, for siden da har han gået fra den ene pragtpræstation til den anden.

Geras gennemsnit i denne sæson, i de 15 kampe jeg har overværet med ungareren som aktør, har været en kæmpe forbedring, og han står nu noteret for et gennemsnit på 8,4 til forskel fra sidste sæsons 5,82(!)

Og i går scorede Gera dét mål, som sendte Fulham i finalen i Europa League, som et perfekt punktum på endnu en succesfuld sæson for The Cottagers.

Det er ikke for ingenting, at Gera nu er min favoritspiller, og at jeg har skiftet mit mellemnavn ud med ‘Zoltan Gera’ på Facebook.

Gera – Rejuvenated – Legend!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s