Hvem Skal Afløse Roy?

Glenn Hoddle - En mulig kandidat?

Med Roy Hodgsons afsked har medierne kastet sig ud i spekulationer omkring, hvem der er favoritter til det “varme” sæde på Craven Cottage.

En kort gennemgang af de forskellige tabloid-aviser viser, at nedenstående managers er i vælten som potentielle bejlere til posten. Jeg vil derudover give min uforbeholdne og nuancerede mening om kandidaterne.

Sven Göran Eriksson (Sverige – 52 år)

Den tidligere engelske landstræner er blevet løst fra sin kontrakt hos Elfenbenskysten efter en svag VM-slutrunde, og er nu fri til at forhandle med nye arbejdsgivere.

Pros: Eriksson er en højprofileret manager, og kan med sit rygte lokke større profiler til klubben. Derudover er det muligt, at eventuelle exits kan forhindres af samme grund.

Cons: Hvad har Eriksson egentlig præsteret siden Lazio-tiden? Ikke en hujende fis! Desuden er han en primadonna uden for banen samtidig med, han er overbetalt i forhold til det sidste årtis meritter.

Alan Curbishley (England – 52 år)

Engelske Curbishley har været fri på markedet siden sin tilbagetrædelse i West Ham tilbage i 2008.

Pros: En rutineret ræv og en loyal manager, der udstråler ro på sidelinjen ikke ulig Roy Hodgson. Hans lange succesrige ophold i Charlton vidner om, at han kan få meget ud af begrænsede midler.

Cons: Har været ude af gamet i længere tid, er et lidt slidt navn og har tidligere haft kontroverser med Danny Murphy og Paul Konchesky.

Mark Hughes (Wales – 46 år)

Mit foretrukne valg som manager fik ikke mange chancer i sin korte tid som Man City manager, og går ligesom de to ovennævnte arbejdsløs for tiden.

Pros: En respekteret manager med succes hos Wales og Blackburn, hvor han, ligesom Curbishley, havde et begrænset transferbudget og et middelmådigt mandskab til rådighed.

Cons: Havde dele af Man Citys spillertrup på nakken, da han forlod det varme sæde i Manchester, hvilket kan vidne om tvivlsom mandskabsbehandling.

Glenn Hoddle (England – 52 år)

Et lidt overraskende bud på en ny manager, da Hoddle ikke har været i trænergerningen siden 2006, hvor han forlod Wolverhampton.

Pros: Satser meget på ungdomsarbejde, hvilket Fulham i den grad har brug for med manglen på talenter i og omkring førsteholdstruppen. Derudover har Hoddle været i gamet i mange år, og kan med sin rutine give truppen et løft.

Cons: Rusten og har ikke præsteret noget nævneværdigt som manager siden 2002, hvor han tog andenpladsen i den daværende Worthington Cup med Spurs.

Lee Clark (England – 37 år)

Den tidligere Fulham-spiller Lee Clark har haft mærkbar succes i League One-klubben Huddersfield, hvor han bl.a. tog tre Manager of the Month priser i den seneste sæson.

Pros: Ung og opportunistisk fører Clarkey sig frem i League One, og kan være et frisk pust til Premier League. Derudover kender han miljøet omkring Fulham, og er en vellidt herre på Motspur Parks træningsbaner.

Cons: Har praktisk taget ingen rutine, og vil være lidt af et bet in the long run!

Tony Mowbray (England – 46 år)

Elevator-manager Mowbray blev fyret i Celtic tilbage i marts efter at være blevet sat af i mesterskabsræset, hvor Rangers løb med det eftertragtede trofæ.

Pros: Offensivt indstillet og sværger til flydende fodbold á la Roy Hodgson, og er derudover forholdsvis rutineret i forhold til sin alder (46 år).

Cons: Har ikke for alvor nogle store meritter på sit CV og virker til at gå en smule i panik under pres.

Slaven Bilic (Kroatien – 41 år)

Kroatiske Bilic har tidligere stiftet bekendtskab med Premier League som spiller, da han tørnede ud for West Ham og Everton i årene 1996-2000, og er nu kroatisk landstræner.

Pros: Ungdommelig i spillestil og satsende på yngre kræfter kan Bilic mønstre attributter, som Fulham savner. Derudover kunne han lokke et par spændende kroatiske navne til Craven Cottage.

Cons: Skal købes fri af sin kontrakt med Kroatien, og har på det seneste ikke haft den store succes med et ellers stærkt kroatisk landshold.

Bob Bradley (USA – 52 år)

Amerikanske Bradley har haft udmærket succes med USA under det netop overståede VM, og er rygtet væk fra den amerikanske landstrænerpost.

Pros: Positiv spillestil og foretrækker yngre kræfter, hvilket Fulham ikke just har en overflod af! Ligesom Bilic kan Bradley eventuelt lokke spillere til fra sit landshold.

Cons: Skal købes fri af sin kontrakt og har absolut ingen erfaring med det europæiske game, og en Premier League klub virker som en stor mundfuld for den eftertænksomme amerikaner.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s