VM-Prospekter!

Den forgangne VM-indrykning i Sydafrika har haft problemer med at leve op til tidligere slutrunder og har for mit vedkommende kvalitetsmæssigt været langt under turneringerne i ’94, ’98 og ’06.

Der er dog dukket nogle interessante navne op på fodboldens største scene, og dele af disse kunne være interessante for The Cottagers.

I det følgende vil jeg kigge på nogle af de VM-navne, der kunne være realistiske køb i den nære fremtid.

Winston Reid, FC Midtjylland, New Zealand
Central forsvarer

Den danske kiwi imponerede i New Zealands ubesejrede stime i gruppespillet, hvor de undertippede semi-professionelle var uheldige med ikke at avancere. Reid har selv indrømmet, at han gerne vil væk fra den danske hede for at prøve sig af i en større liga, og hvilken er større end den engelske?

Den unge centrale forsvarer har en stor stjerne i min bog, og jeg havde tippet ham som kommende dansk landsholdsspiller, inden han valgte at repræsentere sit fødeland. I første omgang vil et skifte til en mindre klub i en større liga formodentlig være det bedste for forsvarsspilleren, og han kunne sagtens tænkes at være en udmærket back-up for konstellationen Hughes/Hangeland.

Nadir Belhadj, Portsmouth, Algeriet (Nu Al Sadd)
Venstre back

Den spektakulære Belhadj har haft et solidt VM på trods af Algeriets forventede og tidlige exit. Efter Pompeys nedrykning er det formodentlig tid for afrikaneren at rykke videre til en større klub, og med rygter om et brud med Paul Konchesky, kunne Fulham være en mulig destination.

Venstre backen skiftede dog Portsmouth ud med Qatar og Al Sadd denne sommer, og er derfor ikke længere et transfer-emne.

Achille Emana, Betis, Cameroun
Offensiv midtbane

Bomstærke Emana husker måske ikke tilbage på dette VM med glæde, hvor det for hans vedkommende kun blev til en enkelt optræden i startopstillingen mod Danmark og en indskiftningstjans mod Japan.

Emana er dog en ganske habil midtbanespiller, og er for nyligt blevet linket med flere engelske klubber. Da Betis må tage endnu en tørn i Segunda Division er Emana formodentlig også ivrig efter at skifte hurtigst muligt, så han igen kan vise sine talenter i en top-division.

Michael Bradley, Borussia Mönchengladbach, USA
Central midtbanespiller

Amerikanske Bradley har tidligere været tæt på et skifte til Birmingham, men det faldt til jorden, da Brum i sin tid rykkede ned i sæsonen 2007/08. Turen gik derefter til Tyskland, hvor den hårdføre midtbanespiller har haft et par udmærkede sæsoner. Under VM har den lille kronragede fighter gjort sig positivt bemærket med sit utrættelige løbearbejde og et arbejdsraseri af en anden verden fra boks til boks.

Det er tvivlsomt, om Gladbach vil af med midtbanespilleren, men et bud i omegnen af £3-5 millioner vil formodentlig kunne overbevise det tyske midterhold.

Steve Cherundolo, Hannover 96, USA
Højre back

Den stabile højre back Cherundolo har som sædvanligt spillet med stor kontinuitet i USA’s højre forsvarsside, hvilket formodentlig har vækket opsigt i det store fodboldland.

Amerikaneren er dog lidt af en tryghedsnarkoman, og har spillet hele 11 år i Hannover, hvor han samtidig har afvist et klubskifte til Bolton i sommeren 2005. Samtidig har han lige forlænget med Hannover og derfor virker et skifte måske ikke helt oplagt.

Anthony Annan, Rosenborg, Ghana
Defensiv midtbanespiller

Den 171 centimeter høje Annan ser måske ikke ud af meget, men han ligner i høj grad sin ghanesiske super-kollega Michael Essien, hvis plads han også har overtaget, efter sidstnævnte blev nødt til at trække sig ud af VM med en skade. Det har Rosenborg-spilleren gjort til UG, hvor han har imponeret undertegnede med sin hårdføre stil og et solidt pasningsspil.

Fulham skal dog være hurtige, for jeg vil æde min gamle Cottagers-trøje på, at Annan snart tørner ud i en større liga.

Jonathan Mensah, Free State Stars, Ghana
Central forsvarer

Unge Mensah erobrede hurtigt en plads i startopstillingen hos The Black Stars, og har udviklet en ganske god indbyrdes forståelse med hans navnebror John Mensah på trods af enkelte uheldige indgreb.

Mensah spiller i øjeblikket i Sydafrika, og burde kunne købes fri for en forholdsvis billig sum på trods af hans succes ved VM, hvor Ghana nåede kvartfinalen.

Kevin Prince Boateng, Portsmouth, Ghana
Offensiv midtbane

Frembrusende og flamboyant fører Boateng sig frem ved VM efter en udmærket sæson hos Pompey, og den store midtbanespiller er formodentlig interesseret i at fortsætte i det engelske efter at have gjort sig upopulær i sit fødeland Tyskland pga. en mindre heldig tackling på Michael Ballack.

Boatengs til tider usympatiske person kan måske være et problem i det homogene Fulham-kollektiv, men hans fandenivoldskhed kunne sagtens være et positivt skud energi på en central midtbane, der sjældent viser tænder. Jeg vil helt klart anbefale et køb, men hans succes ved VM har sandsynligvis skudt prisen i vejret.

André Ayew, Marseille, Ghana
Wing/Angriber

Unge Ayew færdes i øjeblikket i upåagtede Arles-Avignon på lån fra Marseille, hvor han ikke har fået sit gennembrud endnu. Hurtig på fødderne med en opportunistisk spillestil, har Ayew giver prøver på sit store talent, som han sikkert har arvet fra sin far, den legendariske Abedi Pele.

Hvis det ikke lykkes Ayew at bryde ind på Marseilles hold i denne sæson, kunne det meget muligt åbne op for et skifte, og Fulham er ikke et urealistisk valg.

Keisuke Honda, CSKA Moskva, Japan
Central midtbane/Højre midtbane

Den japanske Honda slog den danske Ellert, da det måske svageste landshold i mange år blev udraderet af et velfungerende mandskab fra det varme øst.

Måske et ambitiøst bud og prisen er helt sikkert steget til mindst £10 millioner efter den eminente slutrunde, som Honda har haft! Han burde dog kunne slippe væk fra det kolde Moskva og tage til regnfulde London i stedet:)

Siphiwe Tshabalala, Kaizer Chiefs, Sydafrika
Venstre wing

En anden mini-spiller løb rundt på Sydafrikas venstrefløj, hvor han især i åbningskampen samt til dels i matchen mod Frankrig gav prøver på sine kvaliteter. Sydafrikaneren har et enormt løbepensum og en veludviklet teknik, og vil helt sikkert være eftertragtet efter slutrunden.

Den 25-årige wing har spillet hele sin karriere i Sydafrika, hvilket er bemærkelsesværdigt, og han vil formodentlig være en forholdsvis billig erhvervelse i forhold til mere etablerede stjerner.

Katlego Mphela, Mamelodi Sundowns, Sydafrika
Angriber

Sydafrikas angrebses, Mphela, har tidligere uden den store succes slået sine folder i Europa for henholdsvis Strasbourg og Reims, men med en del mere erfaring under bæltet har han i de seneste sæsoner bombet løs i den sydafrikanske liga. Under VM har han gjort sig bemærket som en af værternes farligste spillere og blev matchvinder i den sidste kamp mod Frankrig, som sydafrikanerne trumfede med 2-1.

Frisparkseksperten har givet udtryk for, at han gerne søger mod Europa igen, og måske Kagisho Dikgacois tilstedeværelse kunne lokke den robuste angriber til London.

Siboniso Gaxa, Mamelodi Sundowns, Sydafrika
Højre back

Mphelas klubkammerat hos Sundowns, højrebacken Gaxa, har også været blandt Sydafrikas bedste på deres lydhøre hjemmebane, og man kan altid regne med, at den forholdsvis hurtige back skyder med frem utallige gange i løbet af 90 minutters fodbold.

Gaxa er tidligere rygtet til bl.a. England og Italien, så et skifte kan være nært forestående, når transfermarkedet for alvor bliver skudt i gang senere på sommeren.

Jean Beausejour, America (MEX), Chile
Venstre wing

Målfarlig og kraftfuld offensiv-spiller, der ligesom resten af chilenerne har veludviklede drible-kvaliteter. Ikke mange chilenere har kunnet trives i det engelske, men ikke desto mindre kunne Beausejour være et potentielt glimrende køb.

Chileneren har tidligere prøvet kræfter med Europa i form af schweiziske Servette og belgiske Gent, men har endnu ikke fået sit gennembrud på denne side af Atlanten. Den kommende sæson kunne måske være Beausejours år i Europa!

Park Chu-Young, Monaco, Sydkorea
Angriber/Wing

Den tidligere Asian Young Footballer of the Year modtager har været lidt af et hit i Monte Carlo siden sin ankomst tilbage i 2008. Sydkoreaneren er løbevillig, målfarlig og driblestærk, og så er han med sine 182 cm højere end den gennemsnitlige asiat, hvilket også giver ham fordele i hovedspillet.

Chu-Young er tidligere rygtet til Fulham, og et skifte til England ligger i kortene denne sommer efter en slutrunde, hvor sydkoreaneren viste lovende takter.

Pablo Barrera, UNAM, Mexico (Nu West Ham)
Wing

Vævre Barrera gjorde en forskel under det netop overståede VM, da han især i anden gruppekamp, mod detroniserede Frankrig, fuldstændigt tørrede de rundtossede europæere i flere tilfælde, hvilket bl.a. udløste et straffespark.

Jagten gik hurtigt ind på den lynhurtige mexicaner, og et skifte til West Ham blev en realitet midt i juli. Hmm, mon ikke Fulham også havde haft en chance, men det kræver selvfølgelig, at man byder…

Gerardo Torrado, Cruz Azul, Mexico
Defensiv midtbane

Den højst undervurderede Torrado agerede stopklods på Mexicos midtbane ved slutrunden, og som sædvanligt udviste den lille kontante midtbanemand en kontinuitet i sit spil som ingen anden blandt de grønblusede.

Torrado, der er Mexicos lidt blidere svar på Stig Tøfting, er tidligere Sevilla-spiller, og med sine 31 år er det snart ved at være sidste chance for at afprøve sine evner i Europa. Hans hårdføre stil ville passe perfekt ind i Premier League, men spørgsmålet er, om han får chancen?

Giovani dos Santos, Tottenham, Mexico
Offensiv midtbane/wing

Driblestærke dos Santos har ikke just fået en drømmestart på sit engelske eventyr efter skiftet til Spurs for et par sæsoner siden, hvor den lille midtbanemand er blevet afskibbet på lån til både Ipswich og Galatasaray.

Endnu et lån kunne ligge i kortene, medmindre mexicaneren bliver solgt, i den kommende sæson, og med Fulhams manglende kreativitet på den slidstærke midtbane, kunne teknisk stærke dos Santos være et nødvendigt frisk pust.

Enrique Vera, Atlas, Paraguay
Defensiv midtbane

Paraguays Enrique Vera var absolut fremragende på de rød-hvid stribedes defensive midtbane ved slutrunde, hvor det virkede til, at den ellers aldrende midtbanespiller aldrig gav op.

Lidt underligt er det, at Vera aldrig har slået sine folder i Europa og udelukkende har tørnet ud for syd/mellemamerikanske mandskaber på trods af sine åbenlyse kvaliteter. Veras nylige skifte til mexicanske Atlas tyder dog ikke på, at Vera nogensinde kommer til at tage springet til det europæiske kontinent.

Egidio Arevalo, Penarol, Uruguay
Højre midtbane/central midtbane

Måske den spiller, der imponerede mig mest under Uruguays formidable VM, hvor det blev til en højst acceptabel fjerdeplads. Den yderst arbejdssomme Arevalo løb solen sort på Uruguays midtbane og var med i flere situationer, der førte til modstandernes netmasker.

Tidligere på sommeren virkede det til, at Penarol var blevet enige med Cagliari om et skifte for Arevalo, men det blev aldrig til noget for den lille midtbanespiller, og derfor er han stadig i udbud på transfermarkedet.

______________________________________________

De kommende uger vil vise, hvad Mark Hughes har af planer på transfermarkedet, og imens må vi bare vente tålmodigt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s