The Injury Conundrum

Zamora en del af skadeshelvedet

I en af de værste skadeskriser i et år, er Mark Hughes’ trænerevner for alvor sat på prøve i de kommende uger, hvor Fulham skal prøve at klare sig uden en længere række stamspillere.

Følgende spillere har længerevarende skader eller slås i øjeblikket med småskavanker:

Bobby Zamora (Ude i mindst fem måneder med en brækket ankel)
Damien Duff (sæsonstarten har været præget af en læg-skade, som samtidig har sat sit præg på kantspillerens spil)
Rafik Halliche (mindre lårskade har holdt algerien ude i perioder)
David Stockdale (efter en brilliant august måned spolerede en ankelskade Stockdales form)
Andy Johnson (har ikke været i aktion siden januar måned, men er så småt ved at vende tilbage til træningsbanen)
Diomansy Kamara (vendte tilbage til truppen i weekenden efter en længerevarende fodskade, men må forventes at være langt fra topformen)
Fredrik Stoor (en lyskeskade holder den svenske marginalspiller ude=
Philippe Senderos (nyindkøbet er ude i mindst seks måneder med en akillesseneskade)
Kagisho Dikgacoi (sydafrikaneren har fået en stor del af sæsonstarten spoleret af en lårskade)
Moussa Dembélé (den imponerende belgier var i absolut storform, indtil en vanvittig Andy Wilkinson tackling sendte ham ud af spillet i to til tre uger)
Stephen Kelly (måtte udgå med en lægskade i weekenden)
Zoltan Gera (mindre knæskade tvang ungareren ud i weekenden)

Altså må Hughes undvære en hel startopstilling (+1), og Hughes har derfor flere hovedpiner til den kommende weekend, hvor Fulham skal op imod bundholdet og naboerne i øst, West Ham inden endnu en dødssyg (men veltimet) landskampspause.

Hvis vi starter slavisk fra målmandsposten, hvor Mark Schwarzer har haft en mildest talt svingende start på sæsonen. Den australske ankermand kostede egenhændigt sejren mod Blackburn med nogle højst tvivlsomme aktioner, og var skyld i begge scoringer i nederlaget til Stoke i Carling Cuppen.

David Stockdales ankelskade kom derfor på et rigtig dårligt tidspunkt, hvor den unge keepers form var fremragende og kulminerede i, at han blev kåret til Månedens Spiller i Fulham for august måned. Der var desuden tale om, at Stockdale ville blive udtaget til det engelske landshold, da Fabio Capello døjede med en større målmandskrise, men det satte ankelskaden også en ærgerlig stopper for…

I forsvaret har det centrale makkerskab Hangeland/Hughes heldigvis været forskånet for skader, mens back-up Rafik Halliche har fået sin Fulham-opstart forstyrret af en mindre lårskade. Halliche blev hentet ind fra Benfica, da et andet nyindkøb, Philippe Senderos, få uger efter sin indtræden i truppen, ødelagde sin akillessene og nu er ude i størstedelen af sæsonen.

I højre side af forsvaret har Johnny Paintsil ikke måttet slås med skader men med en seriøs formnedgang, mens reserven Fredrik Stoor ikke har været tilgængelig pga. en lyskeskade. Stephen Kelly, der nu anses som førstevalg, måtte desuden udgå i weekenden med et mindre slag på læggen, men det ventes, at højrebacken bliver klar til weekendens opgør mod West Ham.

Damien Duffs form på kanten har også været højst kritisabel indtil nu i denne sæson, men den irske wing har også i perioder måttet se sig selv på sidelinjen med en læg-skade, der har forstyrret kontinuiteten i hans spil.

Centralt har Kagisho Dikgacoi ikke haft muligheden for at imponere sin nye træner, da sydafrikaneren i optakten har døjet med en lårskade. Afrikaneren kunne eventuelt have presset en formsvag Danny Murphy, men desværre har dette ikke været muligt indtil videre i sæsonen.

Angrebsmæssigt er Fulham dog hårdest ramt med Bobby Zamoras brækkede ankel, der holder vores altoverskyggende offensive profil ude til nytår (og måske længere), mens hans eminente afløser, Moussa Dembélé, som sagt er to uger fra et comeback efter en overilet tackling fra Stokes Wilkinson.

Diomansy Kamara og Andy Johnson er dog lige vendt tilbage til træningsbanerne, men begge er langt fra 100 % klar til kamp, på trods af Kamara fik tyve minutter mod Everton i weekenden, hvilket dog er positivt i vores nuværende situation, hvor vi er nødsaget til at bruge pauvre Eddie Johnson.

Zoltan Geras mindre skavank fra weekenden virker ikke til at holde ungareren ude i længere tid, og det forventes, at Mark Hughes har offensiv-spilleren til rådighed mod West Ham.

Før vi maler fanden på væggen, kan vi dog stadig prale med, at vi er ubesejrede i ligaen, men med begrænset offensiv power, er det i høj grad op til defensiven at holde modstanderne fra scoringer, så vi kan notere små sejre i stedet for uafgjorte, som Fulham har haft for vane under Hughes.

Forhåbentlig vil både Kamara og AJ inden længe udgøre vores offensive kæde, mens Zoltan Gera for alvor skal til at vise flaget, hvis ungareren skal gøre sig forhåbninger om at spille sig ind i Mark Hughes’ ideal-opstilling.

West Ham venter i weekeden på Boleyn Ground, og jeg satser ikke på et Eddie Johnson-hattrick, men forhåbentlig kan Zoltan prikke en enkelt ind i en smal 1-0 sejr.

COYW!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s