Aston Villa – Fulham: 2-2

Det er 45 år siden, Fulham sidst hentede en sejr på Villa Park, og heller ikke i denne omgang blev det til tre point for The Cottagers, på trods af en god anden halvleg fra gæsterne.

Villa var dog skarpest ude af starthullerne og lagde i kampens begyndelse et solidt pres på Fulhams backkæde.

Mark Schwarzer var første ankermand i aktion, da Stewart Downing strøg forbi Chris Baird og sendte en lumsk afslutning afsted mod mål, som Fulhams keeper var nødt til at parere.

Darren Bent stod klar ved riposten og sendte bolden i nettet, men heldigvis havde linjevogteren gnedet morgenens søvn ud af øjnene og dømte den engelske angriber korrekt offside.

Fulham liner op til kampen

I det 13. minut gav Villa-presset dog bonus, da hjemmeholdet fik en føring foræret af Fulham.

En livlig Downing sendte et indlæg ind fra højre side, og på en eller anden mærkværdig måde fik gæsternes egen John Pantsil sendt bolden ind i eget net bag en sagesløs Schwarzer.

Som den opmærksomme læser nok har bemærket, var det også Pantsil, der scorede selvmål mod Liverpool for et par uger siden, og den gæve ghaneser er ved at være op på et tocifret antal af slagsen i sin Fulham-karriere.

Fulham havde ikke haft mange chancer på dette tidspunkt, og man skulle helt frem i det 18. minut, før gæsterne kunne notere en afslutning indenfor rammen.

Den tidligere Villa-spiller Steve Sidwell sendte her et udmærket forsøg afsted mod Friedel fra cirka tyve meters afstand, men der skulle mere til at narre den rutinerede amerikaner.

Fulham begyndte at live en smule op, og havde det ikke været for Ciaran Clarks blokering, kunne Fulham have udlignet ved Damien Duffs flade afslutning omkring den halve time.

Chancer fulgte til både Moussa Dembélé og Sidwell, men de slukørede gæster måtte gå i omklædningsrummet et mål nede.

Villa startede igen bedst ud i anden halvleg, og Schwarzer måtte være vågen for at holde på Gabriel Agbonlahors flade afslutning.

Sidwell fortsatte med at være en måltrussel mod sin tidligere klub, og han var da også en væsentlig del af Fulhams udligning.

En afslutning fra Sidwell blev svagt pareret ud i feltet af Friedel, og her stod målfattige Andy Johnson parat og kunne heade et rigtigt kludemål i nettet.

Villa begyndte at presse på igen efter udligningen, men hverken Clark, Agbonlahor eller Ashley Young formåede at sætte Schwarzer under pres.

Den australske keeper blev dog testet alvorligt i det 72. minut, og her kunne Schwarzer intet stille op.

Kyle Walker var gået med frem fra sin forsvarsside og sendte et lavt missil afsted fra 30 meters afstand, som næsten fik netmaskerne til at knuses.

Med 13 minutter igen lykkedes det dog igen Fulham at komme tilbage i kampen, da Clint Dempsey sublimt headede et Danny Murphy-hjørne ind bag en chanceløs Friedel.

Med et minut tilbage kunne Fulham have taget alle tre point, men denne gang var Friedel vaks og reddede flot AJ’s kraftfulde afslutning.

Et point på udebane mod et formstærkt Villa-hold, og alle i Fulham-lejren virkede ganske tilfredse med dét resultat.

Udover de fire mål i kampen på Villa Park, gik Premier League gok-amok denne lørdag, hvor der blev scoret hele 40 mål, og hvor hele tre kampe inkluderede syv mål og derover.

Det var i sandhed en fantastisk dag for fodboldfans!

Kamp Stats

Aston Villa Friedel, Walker, Dunne, Collins, Clark, Petrov (Albrighton 83), Makoun, Downing, Ashley Young,Agbonlahor (Heskey 86), Bent.
Bænk: Marshall, Pires, Delfouneso, Reo-Coker, Cuellar.

Kort: Ashley Young, Petrov, Makoun.

Mål: Pantsil 13 selvmål, Walker 72.

Fulham Schwarzer, Pantsil (Salcido 62), Hughes, Hangeland, Baird, Duff (Davies 67), Murphy, Sidwell, Dempsey, Dembele,Johnson (Gudjohnsen 90).
Bænk: Stockdale, Gera, Kakuta, Greening.

Kort: Murphy (71,f), Baird (87,f ).

Mål: Johnson 52, Dempsey 78

Tilskuertal: 35,899

Dommer: Lee Mason

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s