Roy Back In The Game

Roy Hodgson gik ikke lang tid uden et job efter afskedigelsen hos Liverpool, før han igen kunne kalde sig Premier League manager.

Fredag blev Fulham-legenden præsenteret som ny træner for West Bromwich Albion, hvor han afløste den ellers lovende Roberto Di Matteo.

Di Matteo kunne, efter min overbevisning, godt føle sig en smule hårdt dømt af WBA’s chairman Jeremy Peace.

Klubben havde ganske vist oplevet en nedtur i formen, men det var vel forventeligt af et af Premier Leagues svageste mandskaber, der hidtil havde haft en overraskende god sæson.

'Woy is again No. 1!

Men som man siger: Den enes død, er den andens brød!

Hodgsons stil differencierer sig fra Di Matteos, uden at de dog er så markant anderledes, som nogle vil påstå.

Begge har det tilfælles, at de helst vil spille langs jorden (dog vil Liverpool-fans nok påstå andet), men Hodgson har et mere defensivt udgangspunkt end sin italienske fælle.

Med Premier Leagues svageste forsvar hidtil i sæsonen (51 mål lukket ind), kan ansættelsen af Hodgson være en større geni-streg af WBA’s ledelse, da det ikke er ulig den situation, Fulham befandt sig i tilbage i The Great Escape-sæsonen 2007/08.

Personligt synes jeg, det er lidt overraskende, at WBA har lukket et så stort antal mål ind, da deres bagkæde indeholder habile navne som den rumænske landsholdsspiller Gabriel Tamas, solide Jonas Olsson, rutinerede Pablo Ibanez og hårdføre Marek Cech.

Det kan eventuelt hænge sammen med en romantisk, men også naiv, indstilling fra trænerens side til det taktiske oplæg, og set ud fra det synspunkt, kan Peace eventuelt have haft en pointe i at fyre Di Matteo.

Hvis der er en person, der kan få førnævnte forsvarsspillere til at præstere sit ypperligste, er det Roy Hodgson, og jeg ønsker old ‘Woy held og lykke med sin mission, hvis bare det ikke bliver på bekostning af Fulham.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s