Fulham – Blackburn: 3-2

Fulham og Blackburn indtog birollerne, mens dommer Mark Clattenburg var i fokus, da Mark Hughes’ tropper snuppede en 3-2 sejr på hjemmebane lørdag eftermiddag.

Kampen var en såkaldt “six-pointer”, da de to mandskaber lå side om side i tabellen inden opgøret, og en sejr ville give fornyet luft til bunden.

Nervøsiteten prægede også starten af opgøret, hvor begge hold havde problemer med at få spillet til at hænge sammen.

Efter en lidt famlende start fik Fulham langsomt taget kontrol over kampen, og især Andy Johnson virkede veloplagt i en position som en slags højre wing-angriber.

Blackburn begyndte dog at vise tænder omkring det 25. minut, og Mark Schwarzer måtte agere redningsplanke i to tilfælde med sublime redninger på forsøg fra Jason Roberts og Mame Biram Diouf.

Efter en halv time blev Fulham snydt for et klokkeklart straffespark, da AJ blev hægtet i feltet af gigantiske Chris Samba (David mod Goliath?), men dommer Clattenburg vinkede afværgende.

Syv minutter senere fik Fulham dog hul på bylden, da Damien Duff søgte ind fra højre side og sendte et hårdt fladt forsøg ind bag Blackburns keeper Paul Robinson.

Den føring varede dog kun i ni minutter, da Dickson Etuhu ikke formåede at cleare bolden uden for Fulhams felt, hvilket gæsternes Grant Hanley udnyttede via en reflektion på Brede Hangeland.

En ærgerlig slutning på første halvleg, men man kunne også spørge sig selv om, hvor dommer Clattenburg havde fået flere minutters overtid fra?

Få minutter inde i anden halvleg var Fulham tæt på igen at tage føringen, da Samba ramte sin egen overligger, mens Robinson kunne se passivt til.

Returen var Aaron Hughes over, men centerforsvareren sendte bolden håbløst langt over mål under pres fra en Blackburn-forsvarer.

I det 55. minut var det så Fulhams tur til at være heldige, da Chris Baird reddede Fulham på stregen med en fremragende clearing.

Et øjeblik senere kom Fulham på 2-1, da Duff igen søgte ind i banen og sendte et missil ind i nærmeste hjørne uden chance for Robinson i Blackburn-målet.

Den irske landsholdsspiller har tidligere tørnet ud for Blackburn og holder klubben sit hjerte nær, men det virkede ikke til at hæmme hans præstation i dag.

Zamora med første mål siden sit comeback

Schwarzer bestemte sig midt i anden halvleg at tage på skovtur i feltet, men heldigvis for den australske målmand stod solide Baird igen placeret det rigtige sted og kunne heade et Diouf-forsøg over mål.

Fulham var dog ikke så heldige få sekunder senere, da en livlig David Hoilett udnyttede tvivlsomt forsvarsspil af Danny Murphy og Hangeland til at reducere for Blackburn med et hug fra kanten af feltet.

Med indskiftningerne af Bobby Zamora og Gael Kakuta fik Fulham lidt energi ind i kampen, og begge spillere viste Hughes, at de presser sig på til startopstillingen i de kommende uger.

Netop som det lignede et remis, tog dommer Clattenburg igen teten og dømte et noget uforståeligt straffespark til Fulham, da Hanley eftersigende skulle have revet Aaron Hughes i trøjen ved et hjørnespark.

Dog en gave jeg personligt hilste velkommen, da manden i sort havde bortdømt os i første halvleg…

Indskiftede Zamora sendte sikkert bolden ind bag Robinson, og Fulham kunne erklæres som vindere af en kamp, der kunne være gået til begge sider.

Efter kampen modtog gæsternes Gael Givet et rødt kort under lidt besynderlige omstændigheder, mens de to holds spillere eftersigende startede en mindre nævekamp i spillertunnellen.

Tre point sender os op på 11. pladsen, og vi har nu kun fem point op til 6. pladsen, hvilket vidner om, hvor tæt tabellen er i år!

Kamp Stats

Fulham (Karakterer efter 13-skalaen)

Schwarzer 9 – Var ekstremt vigtig i dag med flere vigtige redninger og en solid all-around præstation.

Baird 7.5 – Blandede bolsjer for en halvtreller; reddede dog Fulham i flere situationer gennem hele kampen, bl.a. med en clearing på stregen.

Hangeland 6 – Ouch, Fulham var ultrasvage i det defensive på dagen, og Hangeland rutsjede rundt som Bambi på glatis.

Hughes 6.5 – En okay første halvleg blev fulgt op af en håndfuld defensive fejl i anden.

Salcido 5.5 – Mexicaneren viste sine calamity tendenser med flere mærkværdige beslutninger og aktioner.

Duff 9.5 (Fulhams Man of Match) – Var en torn i siden på sin tidligere arbejdsgiver gennem det meste af kampen og kunne notere to glimrende kasser skabt af ireren selv.

Murphy 03 (Fulhams Flop of Match) – Kaptajnen havde en dag at forglemme på kontoret, hvor han blev overløbet uafbrudt og bidrog med flere vildtfarende pasninger. Udskiftet i det 70. minut med Zamora.

Etuhu 6 – Startede ud med et klodset gult kort, en assist på Duffys første mål og var skyld i Blackburns kasse i første halvleg.

Dempsey 6.5 – Forsøgte sig i store dele af første halvleg, men ikke meget lykkedes for den amerikanske jernmand. Var fuldstændig usynlig i den resterende halvleg…

Dembélé 7.5 – Fulhams bedste mand i første halvleg, men forsvandt ud af anden, da kræfterne ikke rakte. Mangler stadig sit killer instinkt!

Johnson 9 – Den mest energiske mand i showbizz! AJ lå hele tiden og lurede bag Blackburn-forsvaret, som havde svært ved at dæmme op for den lille angriber.

Zamora 8 – Indskiftet med tyve minutter igen og gav lidt energi til Fulham-offensiven; stensikker på straffesparket.

Kakuta UB – Kom ind i det 78. minut i stedet for Dembélé og gav adskillige prøver på sine store tekniske kvaliteter. Vil rigtigt gerne se Mark Hughes give den unge kantspiller mere spilletid.

Bænk: Stockdale, Kelly, Greening, Gudjohnsen, Davies

Kort: Etuhu, Baird

Mål: Duff (37, 59), Zamora (89, str.)

Blackburn Robinson, Salgado (Emerton 90), Hanley, Samba,Givet (Pedersen 76), Hoilett (Rochina 82), Jermaine Jones,Nzonzi, Olsson, Roberts, Diouf.
Bænk: Bunn, Kalinic, Andrews, Santa Cruz.

Kort: Roberts, Hanley, Jermaine Jones.

Mål: Hanley 45, Hoilett 65.

Tilskuertal: 25,687

Dommer: Mark Clattenburg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s