Fulham – Blackpool: 3-0

Der var aldrig tvivl om resultatet, da Fulham lørdag eftermiddag slog Blackpool komfortabelt med 3-0 på Craven Cottage.

Oh dear...

Inden kampen var fokus andetsteds end den kommende bundgyser, da Fulhams ejer Mohamed Al-Fayed afslørede en kitcshy udgave af en Michael Jackson statue ud mod Themsen.

Ejerens udtalelser i forbindelse med afsløringen, gav endvidere en sviner af dimensioner til de fans, som har kritiseret beslutningen de seneste uger (hvilket inkluderer undertegnede – dette kommer jeg dog til i et senere indlæg).

Kampen var lidt af en ensidet forestilling, hvor Blackpool først i slutfasen formåede at etablere en form for pres mod Fulhams defensiv.

Startfasen var en smule rodet fra Fulhams side, hvor Blackpool havde masser af boldbesiddelse men var ude af stand til at bryde igennem hjemmeholdets bagkæde.

For hjemmeholdet virkede især Moussa Dembélé til at være i hopla i begyndelsen af kampen, og Blackpools Alex Baptiste vil formodentlig opleve mareridt om den vævre belgier i de kommende uger.

Kampens første store chance kom i det 16. minut, da et eminent Fulham-angreb endte hos Damien Duff, som resolut trykkede af udefra, men Richard Kingson i Blackpool-målet fik lige akkurat prikket bolden på træværket og til hjørne.

Chris Baird, som havde en fortræffelig eftermiddag, stod for kampens næste forsøg, men nordirerens flade skud blev blokeret af ghanesiske Kingson.

I det 23. minut måtte Kingson dog kapitulere, da en horribel tilbageaflevering fra James Beattie landede for fødderne af Bobby Zamora, som på sin friløber hamrede bolden op i Blackpools målhjørne til en fortjent Fulham-føring.

Bare fem minutter senere gjorde Zamora det også til 2-0, da han fik hovedet på et Damien Duff-frispark og sikkert udplacerede en chanceløs Kingson.

Blackpool begyndte at komme lidt bedre med i kampen og få minutter før slutfløjt var det tæt på at give pote på en blunder af Fulhams ankermand Mark Schwarzer.

Australieren gik fuldstændig forkert af et højt ufarligt indlæg fra gæsternes Alex Baptiste, og Brett Ormerod kunne nemt heade den forbi den fremstormende målmand, men heldigvis fik Baird reddet sin keeper på målstregen.

Anden halvlegs første store tilbud stod Blackpools Beattie for, men hans hårde afslutning prellede af på stolpen til stor lettelse for hjemmepublikummet.

Det virkede til, at Fulham lod Blackpool komme lidt bedre med i kampen, men hjemmeholdet holdt dog stand nede bagi.

Indskiftningen af Jason Puncheon gav lidt liv i gæsternes højre side, og den hurtige Blackpool-spiller var tæt på at reducere i det 69. minut med et fladt forsøg udefra, som han dog måtte se Schwarzer parere.

I det 72. minut kunne Fulham officielt lukke kampen, da Dickson Etuhu nemt sendte Brede Hangelands flade afslutning i mål fra en meters afstand.

Blackpool prøvede med et sent pres at få noget af den tabte ære tilbage, men anstrengelserne var forgæves, og Fulham kunne tage tre velfortjente og ikke mindst vigtige point i bundkampen.

Mark Hughes havde følgende kommentarer efter kampen:

“We’ve been talking about being a top 10 side all season and we’ve never wavered from that view

It’s nice at the moment that we’re in that 10th position and I think we’re just three points from 7th and it’s possible that we can really establish ourselves from now till the end of the season in that top half which is what we anticipated we would do this season.

We lost key personnel, Bobby being the key one in that respect and that hampered our season.

We’ve been really strong and accomplished in the second half of the season and we knew we would be.

The players are really progressing as a group, they’re receptive and really getting the job done and that’s all we can ask from them.

Obviously Bobby coming back is a huge boost to everybody, not least me because he’s a great option and the facts that he’s in a Fulham shirt now, starting games gives the rest of the team great confidence as well.”

I et brilliant øjeblik på tilskuerrækkerne, løb en halv-buttet Michael Jackson klon ind blandt publikum til stor morskab for de fremmødte (kom ikke og sig, at Fulham-fans ikke har selvironi! – se videoklip)

Kamp Stats (karakterer efter 13-skalaen)

Fulham

Schwarzer 7 – Tæt på at koste et klodset mål i en ellers arbejdsfri første halvleg, men revancherede sig dog i anden med et par udmærkede indgreb.

Baird 10 – Sublim gennem hele kampen, hvor han fuldstændig sad på Blackpools venstreside; reddede desuden Schwarzer fra at koste et mål med en målstregsredning og vandt 100 % af sine hovedstødsdueller trods hans klejne størrelse. Fulhams MOM!

Hughes 7.5 – Stabil indsats med et par enkelte defensive svipsere.

Hangeland 8 – Sad solidt på Blackpools offensiv, men gik i et par tilfælde lidt for aggressivt til værks, hvilket kostede et par chancer og et gult kort.

Salcido 6.5 – Forsvarets svage punkt på dagen.

Duff 8.5 – Glimrende første halvleg, hvor han var ophavsmand til flere farlige chancer samt Zamoras andet mål, mens ireren forsvandt lidt ud af kampen i anden indtil sin udskiftning.

Murphy 7 – Usikker start med to boldtab i de første to minutter, men havde udover det en udmærket første halvleg; heldig med at undslippe to gule kort i en knap så imponerende anden halvleg.

Etuhu 9 – Fremragende bolderobrer krydret med en kasse! Alt i alt en fin dag på kontoret for den gigantiske nigerianer!

Dempsey 7 – Jævn kamp for topscoreren, som med lidt held dog kunne være kommet på tavlen.

Dembélé 9.5 – Belgierens snævre vendinger satte Blackpools spiller en masse, og sikke en arbejdsindsats fra den elegante offensivspiller, som løb solen sort gennem hele kampen.

Zamora 9.5 – To mål og et overbevisende comeback i startopstillingen; Fulham ser bare langt farligere ud med Bobby på toppen.

Johnson 6 – Fik ikke rigtigt sat sig på kampen efter sin introduktion.

Sidwell UB – Afløste Murphy i det 76. minut.

Davies UB – Fik de sidste ti minutter og var med til at køre sejren hjem.

Bænk: Stockdale, Kelly, Gudjohnsen, Kakuta

Mål: Zamora (23, 28), Etuhu (78)

Kort: Murphy, Hangeland

Blackpool: Kingson; Crainey, Cathcart, Evatt, Baptiste; Grandin, Vaughan, Adam; Ormerod, Beattie, Taylor-Fletcher
Bænk: Rachubka, Southern, Eardley, Reid

Kort: Adam

Tilskuertal: 25,692

Dommer: Stuart Atwell

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s