King Osei Gyan

I sommeren 2006 fik Fulham en ung talentfuld ghaneser på kontrakt med det royale navn King Osei Gyan.

Gyan var en talentfuld defensiv midtbanespiller, som havde fået sin fodboldopdragelse hos velgørenhedsorganisationen Right to Dream Academy i Ghana.

Efter sin tid i Ghana og et enkelt mellemår i USA, gik turen til England og Fulham Football Club, hvor han blev den første spiller fra Right to Dream Academy, som blev fuldtidsprof.

Pga. arbejdstilladelses-problemer blev Gyan dog forholdsvis hurtigt udlejet til den Antwerp-klubben med det mundrette navn Germinal Beerschot.

Her fik Gyan moderat succes, som bl.a. resulterede i en landskamp i 2008 samt 57 førsteholdskampe i den belgiske første division.

Hvad der skete herefter, er dog lettere diffust…

Gyan returnerede til Fulham i 2010, men ghaneseren blev løst fra sin kontrakt det øjeblik, han landede i London og var nu fri på markedet.

I kølvandet på sin kontraktophævelse blev midtbanespilleren brat sat i forbindelse med storklubber som Manchester City og Arsenal, mens Fulham-fans kunne klø sig forbavset i deres skægstubbe.

“Hvorfor blev Gyan løst fra sin kontrakt, hvis både Gooners og City har kløerne ude efter ham?”, lød spørgsmålet på Fulham-fora.

Rygterne viste sig dog at være overdrevne, og ghaneseren viste sig aldrig at blive aktuel blandt de større Premier League-klubber.

Der gik næsten et år med bl.a. et prøvetræningsmellemspil i AGF, før Gyan fandt sig en ny klub i form af norske Viking Stavanger, som han tørner ud for i den kommende sæson.

Gyan forbliver dog lidt af en gåde for Fulham-fans, og fremtiden må vise, om klubben skød sig selv i foden, da de en sommerdag i 2010 løste en ung ghaneser fra sin kontrakt, uden han over fire år havde opnået et eneste minut på banen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s