Fulham – Liverpool: Optakt

Mandag aften er det i høj grad to formstærke hold, der tørner sammen på Craven Cottage, når Sparky og Fulham tager imod Kenny Dalglish’s Liverpool.

Fulham har officielt sikret sig endnu en sæson i Premier League og kandiderer til en top ti-placering, mens gæsterne fra Liverpool kan skimte 5. pladsen, efter Spurs (og især Heurelho Gomes) er løbet ind i en betonvæg de seneste uger.

Ovenpå sidste uges overbevisende udesejr over et disillusioneret Sunderland er optimismen høj i Fulham-lejren, som potentielt kan notere den tredje 3-0 sejr i træk i Premier League.

Gæsterne skal ikke forvente en nem opgave mod et motiveret hjemmehold, efter Mark Hughes for alvor har vendt den sløje efterårsstime af dårlige resultater – undertegnede skylder formodentlig waliseren en undskyldning, da jeg en kort overgang mistede tiltroen til træneren efter et miserabelt 3-0 nederlag til West Ham i december.

Facts

– Fulham vandt samme opgør i sidste sæson med 3-1 over The Reds, men dette er også Liverpools eneste nederlag i de sidste syv kampe mod den lille London-klub.

– Fulham har ikke formået at score i seks ud af de sidste syv opgør mod Liverpool.

– Andy Johnson og Danny Murphy er kun to kasser fra deres Premier League mål nummer 50.

– Fulham har vundet seks ud af de sidste syv opgør på Craven Cottage (det syvende blev en uafgjort).

– I de syv kampe er det kun Blackburn, der har formået at passere Fulhams ankermand Mark Schwarzer (3-2).

– Liverpool er den eneste klub, som har scoret i alle deres kampe efter nytår.

Fulham

Hughes har et par bekymringer forud for kampen, hvor især topscorer Clint Dempsey kan blive et mærkbart tab, hvis ikke amerikaneren kommer sig over den forstrækning, der holdt ham ude i Sunderland.

Derudover er kantspilleren Damien Duff blevet knock-outet for resten af sæsonen, efter at være blevet opereret i sin akillessene, som har voldt ireren en del ubehag i foråret.

Trods Duff og Dempseys fravær har Hughes dog masser af strenge at spille på, og især rutinerede Simon Davies virker til at have ramt topformen på det helt rigtige tidspunkt.

Også Zoltan Geras forårssæson er slut pga. en ankelskade, og vi kan dermed have set det sidste til Årets Spiller fra forrige sæson, hvilket selvfølgelig er beklageligt.

Ungareren har dog aldrig været i kridthuset hos Hughes, og Fulham-fansene kan ikke bebrejde offensiv-spilleren for, at han søger nye græsgange til sommer.

Udover Gera og Duff er også breddespilleren Rafik Halliche ude med en mindre uspecificeret skade…(!) Ikke det var et kæmpe tab, da algerien er blevet klemt ud af truppen efter Philippe Senderos er vendt tilbage fra sin langvarige akillessene-skade.

Endvidere vender Brede Hangeland og Moussa Dembélé sandsynligvis tilbage til startopstillingen efter at være blevet hvilet mod Sunderland.

Formbarometer: V-V-U-T-V

Formbarometer hjemmebane: V-V-V-U-V

Formodet startopstilling: Schwarzer; Salcido, Hughes, Hangeland, Baird; Dempsey, Murphy, Sidwell, Davies; Dembélé, Zamora

Liverpool 

Hos gæsterne må Kenny Dalglish stadig undvære kaptajn Steven Gerrard, hvilket dog ikke er gået ud over Liverpools spil! Faktisk mener jeg, The Reds har spillet bedre uden den såkaldte Captain Fantastic, men mon ikke han er selvskrevet til startopstillingen, når han engang vender tilbage til grønsværen.

Den omvandrende knæskade Daniel Agger og unge Martin Kelly må også se til fra sidelinjen, mens marginalspilleren Fabio Aurelio og gumpetunge Milan Jovanovic er tvivlsomme til kampen på Craven Cottage.

Dalglish kan vælge at give rekordkøbet Andy Carroll en plads i startopstillingen, men dette skulle være på bekostning af den formstærke trio Maxi/Kuyt/Suarez, der har præsteret ypperligt i angrebet på det seneste (Kuyt noteret for otte mål i de sidste syv kampe).

Formbarometer: V-V-U-V-T

Formbarometer udebane: U-T-V-T-V

Formodet startopstilling: Reina; Flanagan, Carragher, Skrtel, Johnson; Meireles, Lucas, Spearing Maxi; Suarez, Kuyt

_______________

Dommer: Lee Mason

Linjevogtere: Stephen Child & Simon Long

Fjerdedommer: Kevin Friend

Kick-off mandag kl. 21.00 på Craven Cottage (vises på Kanal 6 fra kl. 20.55)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s