Fulham – Aston Villa: 0-0

På den kedeligste åbningsdag i ualmindelige tider spillede Fulham lørdag skuffende 0-0 mod Aston Villa på Craven Cottage.

Forventningerne var store, da Fulhams spillere indtog banen side om side med gæsterne fra Villa, men desværre var hjemmeholdet (som så ofte før) uskarpe i front mod et ellers svagt udehold.

Kampens første store tilbud fulgte i kølvandet på en elendig opstart, da John Arne Riise i det 10. minut blev spillet blank i venstre side, men nordmandens forsøg blev ukarakteristisk hamret op på tilskuerrækkerne.

På trods af Villa havde overtaget, var det igen hjemmeholdet som truede Shay Givens mål bare fem minutter senere.

Her brød Damien Duff, en af første halvlegs bedre aktører, gennem i højre side, men irerens tørre afslutning fra 25 meters afstand gik lige akkurat over Villas mål.

Holdene går på banen til en 90 minutters dødssejler

I det 20. minut var det Villas tur til at true i den anden ende, da en forvirret Philippe Senderos ikke formåede at dække op for Emile Heskey, hvis afslutning dog sad lige på Mark Schwarzer.

Heskey stod også for kampens næste mulighed, da han headede over mål efter tvivlsom markering fra den rystende usikre Senderos.

Markeringen haltede generelt i det centrale forsvar i første halvleg, men også James Collins headede forbi mål få minutter senere på oplæg fra Villa-debutanten Charles N’Zogbia.

Med fire minutter igen fik en af målmændene for første gang sved på panden, da Given snuppede et udmærket forsøg fra kanten af feltet signeret Andy Johnson.

Fulham kom ud fra omklædningsrummet med fornyet optimisme, og allerede indenfor de første fem minutter, da Given måtte redde forsøg fra to gange Zamora, der ellers havde været anonym i hele første halvleg.

En lang periode uden action fulgte, hvorefter Zamora i det 65. minut satte Stephen Warnock af i højre side, men igen var Given vågen og fik blokeret den store angriber.

Og ireren blev ved med at være en menneskelig mur, da han få minutter senere blokerede et forsøg fra AJ, som var søgt ind bag Villas bagkæde.

Resten af kampen blev lidt af en dødssejler, og med dommer Lee Masons slutfløjte forsvandt drømmene om tre point i Premier League premieren.

Et skuffende udfald på en skuffende kamp…

Det eneste positive aspekt på dagen, udover et enkelt point, var, at Fulhams lokalrivaler Queens Park Rangers blev ydmyget af Bolton i deres Premier League comeback (0-4 på Loftus Road(!)).

Slutkommentarer fra forfatteren

Fulham var en anelse bedre end Villa på dagen og havde i sidste ende fortjent sejren. Desværre for Martin Jol gik det ikke, som vi alle forventede i en halv-døsig kamp, der hurtigt går i glemmebogen.

Men jeg vil dog også rette kritik mod Martin Jols taktik fra bænken, hvor han virkede besynderligt passiv i løbet af kampen.

Steve Sidwell ser umiddelbart ud til at være blevet den store taber i midtbane-puslespillet, da Jol foretrækker den enorme og uelegante Dickson Etuhu ved siden af den aldrende Danny Murphy i maskinrummet.

Denne disposition giver anledning til kritik blandt fanbasen, da Etuhu langt fra har imponeret i de kampe, han har fået under Jol. Sidwell er en langt mere dynamisk type, som samtidig kreerer langt flere chancer end sin nigerianske rival. Hans pasningsspil er også væsentligt bedre end Etuhus, som ofte sender en aflevering afsted uden modtageradresse. Under kampen fulgte jeg reaktioner live på Twitter, og det var tydeligt, fansene var frustrerede over Jols manglende indskiftning af Sidwell, på trods af Etuhu løb rundt med hovedet under armen.

Indskiftningen af Dembele var også mærkværdig, da den kom alt for sent (72. minut), og det var den forkerte spiller, som blev pillet ud i skikkelse af Zamora. Den store angriber var for alvor begyndt at true Givens mål, og så bliver han udskiftet, hvilket han også virkede overrasket over. Clint Dempsey havde til gengæld en svag dag på kontoret i venstre side, og Dembele kunne sagtens være gledet ind på amerikanerens plads, hvor han også kan gøre sig anvendelig. I stedet blev belgieren sat ind på toppen på bekostning af Zamora, hvilket bevirkede, at Fulham mistede det overtag, de havde haft i løbet af anden halvleg.

En opportunistisk spiller som Kasami var også en mulighed at sætte på banen, da Villa virkede rådvilde i hele anden halvleg – men Jol nøjedes med én enkelt indskiftning, og jeg må erklære mig decideret uenig i hans taktiske dispositioner under kampen.

En sidste kritik er at splitte det suveræne makkerpar Hughes/Hangeland, som i flere sæsoner i træk har været blandt Premier Leagues bedste stopper-par. Hughes er nu blevet flyttet ud på højre back, mens den langsomme Philippe Senderos er blevet Hangelands partner i det centrale forsvar. Denne konstellation virkede heller ikke i dag, da Senderos er håbløst overmatchet i fart af selv Emile “Big Lump” Heskey(!) Samtidig er vores faste pålidelige højreback Chris Baird degraderet til bænken, og det skal tilføjes, at han blev treer i udnævnelsen af Årets Spiller i klubben for 2010/11 sæsonen. På papiret har Senderos spillet i højt profilerede klubber som Milan og Arsenal, men det gør ham ikke hurtigere til bens. Den 83-årige bingo-opråber Gerda nede fra Fjellestedhallen har hurtigere accelerationsevne end schweizeren, og jeg er overbevist om, at han kommer til at koste dyrt længere henne i sæsonen (heldigvis var Big Lump dog uskarp i dag).

At dømme Jol på baggrund af denne ene optræden er dog unfair, og jeg er stadig overbevist om, at hollænderen er det rette valg til posten som Fulham-manager. Fremtiden må så vise, om jeg har ret!

Op på hesten igen!

Kampstats

Fulham (karakterer efter 13-skalaen)

Schwarzer 8 – Reddede Fulham ved de få farlige chancer Villa havde.

Riise 7.5 – En udmærket og professionel indsats af Riise, men en håbløs afslutning på en enorm chance i første halvleg tæller ned.

Hangeland 8.5 (FFC Man of Match) – Lidt usikkerhed i første halvleg blev fulgt op af fremragende anden periode.

Senderos 5.5 – Slet ikke overbevisende i sine indgreb og en kilde til evig uro for undertegnede.

Hughes 6.5 – Hvorfor dog rykke Hughes ud på back-pladsen, når han er en eminent central forsvarer.

Dempsey 6 – Anonym gennem hovedparten af kampen.

Murphy 6 – Sjusket i sin omgang med bolden i første halvleg men trods alt bedre efter pausen.

Etuhu 5 (FFC Flop of Match) – Hvorfor Jol foretrækker Etuhu fremfor Sidwell, er en gåde!

Duff 8 – Virker motiveret fra Premier League start.

Johnson 8 – Dedikeret indsats fra AJ, som er fyldt med selvtillid efter en god periode.

Zamora 7 – Ringe første 45 minutter og en væsentlig forbedring efter pausen, hvor han kun blev forhindret scoring af en eminent Shay Given.

Dembele 7 – Skal lige op i omdrejninger efter sin skade og vil fungere langt bedre som wing i Jols system.

Bænk: Etheridge, Kelly, Sidwell, Baird, Kasami, Briggs

Kort: Murphy, Dembele

Villa: Given (Man of Match); Warnock, Collins, Dunne, Young; Delph, Petrov (Clark 88), N’Zogbia (Albrighton 66); Heskey, Bent, Agbonlahor
Bænk: Guzan, Ireland, Makoun, Delfouneso, Bannan

Kort: Dunne, Petrov, Heskey, Agbonlahor

Dommer: Lee Mason

Tilskuertal: 25,700

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s