Cottagers Nostalgi: Roger Brown

Onsdag morgen gik en af startfirsernes Fulham-koryfæer bort i en alder af kun 58 år efter længere tids sygdom.

Roger Brown siger måske ikke den almene fodbold-fan det helt store, men for Fulham-fans er han en del af klubbens historie.

Brown blev født den 12. december, 1952, i Tamworth og startede karrieren ud i 1970 hos sin lokale klub Wallsall, hvor det dog ikke lykkedes at bryde ind på førsteholdet.

Forsvarskæmpen opgav for en kort stund drømmen om en fodboldkarriere og startede i et civilt job som produktionsmanager hos et ingeniør-firma, mens han spillede semi-professionelt hos AP Lemington i sin fritid.

I 1977 blev drømmen dog genoplivet, da Bournemouth rekrutterede Brown i en sen alder af 25 fra anonymiteten i de semi-professionelle rækker.

Herfra skiftede han i 1979 til Norwich for £85,000, men det ophold varede kun i otte måneder, før Fulham fik øjnene op for den kraftfulde spiller.

Den hårdføre forsvarsspiller var en fanfavorit under sit ophold i klubben fra 1980 til 1983, hvor han især vil blive husket for et ekstraordinært hovedstødsmål mod Lincoln City.

Målet sikrede oprykning fra den daværende tredje division (kan ses i nedenstående klip), og det var bare et af hele 12 Brown-mål den sæson; en Fulham-rekord for en forsvarsspiller, som stadig står den dag i dag.

Sæsonen efter fortsatte Brown sit solide spil i bagkæden, da Fulham var tæt på endnu en oprykning til første division, men desværre for forsvarsspilleren og resten af holdkammeraterne lykkedes missionen ikke.

Brown vendte i 1983 tilbage til Bournemouth, men han vil stadig blive husket af mange for sit vitale mål en maj-forårsdag i 1982.

R.I.P. Roger Brown 1952-2011

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s