Fulham – Dnipro: Optakt

Den sidste udfordring inden et eventuelt gruppespil er ukrainske FC Dnipro Dnipropetrovsk med den tidligere Tottenham-træner Juande Ramos i spidsen.

UEFA’s beslutning om at bytte hjemme- og udeopgøret mod Dnipro er stadig ikke blevet belyst nærmere, og det virker ikke som, at Fulham har tænkt sig at klage over den mystiske afgørelse.

Da UEFA trak lod om den sidste modstander i kvalifikationsrunden, var Dnipro den klart sværeste opponent og dermed et hold, vi helst skulle undgå at blive parret sammen med.

Almost back!

Men skæbnen kan indtage en nederdrægtig form, og i stedet for en overkommelig og belejlig modstander som FC Nordsjælland, var det en øde gold slette i Ukraine, som blev torsdagens lidet flatterende slagmark.

Det betyder også et møde mellem to tidligere Tottenham-trænere, da Ramos kontroversielt afløste Martin Jol hos Spurs tilbage i 2007, hvilket kan bidrage til intensiteten i de to opgør.

_____________________

Facts

– Fulham har aldrig tabt på hjemmebane i europæisk sammenhæng med imponerende 15 sejre og kun fire uafgjorte på Craven Cottage.

– Martin Jol har som træner i Spurs, HSV, Ajax og Fulham kun tabt fem ud af 39 kampe i europæisk sammenhæng.

– Dnipro har tilbage i 1985 og 1990 nået hele vejen til kvartfinalen i UEFA-Cuppen.

– Den tidligere Fulham-målmand Jan Lastuvka er førstemålmand i Dnipro. Tjekkiske Lastuvka var kort hos The Cottagers tilbage i 2006-07 sæsonen, hvor det blev til otte optrædener i Premier League. Tjekken er dog bedre kendt for sine massive udspark end for sine tvivlsomme evner i sin rolle som målmand.

– Dnipro har ikke haft en optimal optakt til kampen, da de hjemme tabte 1-3 til Shakhtar i weekenden.

– Generelt har de første seks kampe i den ukrainske sæson budt på to sejre, to nederlag og to uafgjorte, hvilket placerer Dnipro helt nede på en 9. plads i den nationale liga.

– Dnipro kan fremvise en udmærket udebaneform, hvor de er ubesejrede i de seneste fem kampe.

_____________________

  Fulham

Jol har ikke de store hovedpiner forud for EL-opgøret efter at være sluppet fra Premier League-premieren uden de store skavanker.

Skadesplagede Simon Davies må dog stadig se til fra sidelinjen med en knæskade, mens også den norske marginalspiller Bjørn Helge Riise ikke bliver klar til kampen.

Om Jol har tænkt sig at hvile et par stamspillere er tvivlsomt i en så vigtig kamp, men det kan ikke afvises, at pålidelige Chris Baird afløser Philippe Senderos i startsopstillingen, mens der også kan blive plads til hårdføre Steve Sidwell på bekostning af formsvage Dickson Etuhu.

Derudover håber jeg, Dembélé er på banen fra start, da hans tekniske kvaliteter giver Fulham en dimension, som ingen andre i truppen kan bidrage med.

Formbarometer (inkl. Europa og venskabskampe): U-V-U-V-V

Formbarometer hjemmebane (inkl. Europa og venskabskampe): U-V-V-V-U

Formodet startopstilling: Schwarzer; JA Riise, Hughes, Hangeland, Baird (Senderos); Dempsey, Murphy, Etuhu (Sidwell), Duff; A Johnson (Dembélé), Zamora

_____________________

Dnipro

Dnipro vil sandsynligvis byde ghanesiske Samuel Inkoom tilbage i startopstillingen efter en mindre skadespause. Inkoom har tidligere været mål for transfer-spekulation vedrørende et skifte til Fulham, efter ghaneseren er blevet udsat for racistiske tilråb i den ukrainske liga, som det desværre er for vane på de kanter.

Den forholdsvis ufarlige angriber Matheus udgik af weekendens opgør med en skade, og det ventes den lille Oleksiy Antonov overtager hans plads blandt Ramos’ udvalgte.

Nyindkøbet fra Blackburn, Nikola Kalinic, kan endvidere få sin ilddåb i startopstillingen, efter at være blevet skiftet ind i weekendens nederlag mod Shakhtar.

Udover profiler som Inkoom og Kalinic råder Dnipro over den brasilianske elegantier og landsholdsspiller Giuliano på den offensive midtbane og den rutinerede Ruslan Rotan, som har tidligere erfaring i Champions League med Dynamo Kiev.

Fulham skal i den grad ikke hvile på laurbærene, da det på papiret er en højst kompetent modstander, som gæster Craven Cottage i morgen aften.

En sejr på to mål eller mere vil være det bedste udgangspunkt, så forhåbentlig har Fulhams angribere pakket uskarpheden fra weekenden langt væk i deres gemakker.

Formbarometer (inkl. Europa og venskabskampe): T-U-V-T-V

Formbarometer udebane (inkl. Europa og venskabskampe): U-V-U-V-U

Formodet startopstilling: Lastuvka, Mandziuk, Cheberyachko, Strinic, Inkoom, Kravchenko, Rotan, Giuliano, Oliynik, Kalinic, Antonov (Boateng)

_____________________

Kick-off torsdag, kl. 20.30, på Craven Cottage

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s