Fulham – Dnipro: 3-0

Det blev en mere overkommelig opgave end forventet, da Fulham torsdag aften sendte ukrainske Dnipro hjem med en sæk på 3-0.

Fulham startede dog sløvt ud som så ofte før og lod Dnipro tage initiativet i den indledende fase af kampen, hvilket på det tidspunkt virkede en smule bekymrende.

Det var dog værterne som havde første nævneværdige forsøg, da en opportunistisk Matthew Briggs brød igennem i venstre side og sendte en tør afslutning mod Dnipro-målet, som tjekkiske Jan Lastuvka måtte parere til hjørne.

På trods af Dnipros overtag var ukrainerne ufarlige i offensiven, og Fulhams ankermand, Mark Schwarzer, var arbejdsløs i store dele af kampen.

Easy pickings!

Derfor var det også Fulham, som stod for næste forsøg, da Steve Sidwell fik foden på et hjørnespark, men den rødhårede midtbanekæmpers afslutning gav dog ikke Lastuvka de store problemer.

Kampen røg derefter ind i lidt af et dødvande, og man skulle helt frem til det 39. minut, før underholdningen igen dukkede op på Craven Cottage.

Men så var det også et mål, som ventede tilskuerne, da den ellers målsky Aaron Hughes kom først på et eminent Briggs-indlæg og sendte bolden ind bag en sagesløs Lastuvka.

Det var kun den nordirske landsholdsspillers andet mål i Fulham-trøjen på trods af lidt under 200 kampe for The Cottagers.

Og bare fem minutter senere kom Fulham på 2-0, da en arbejdssom Clint Dempsey udnyttede passivt forsvarsspil til at fordoble føringen efter et glimrende indlæg fra Sidwell.

Efter pausen fortsatte Fulham med at dominere til tilskuernes store fornøjelse, og der skulle kun gå fire minutter, før hjemmeholdet igen fik scoret.

Unge Pajtim Kasami, som for første gang var med i startopstillingen, sendte et hjørnespark lige ind i hovedet på Dempsey, som nemt kunne bringe Fulham på 3-0 med sin anden scoring i kampen.

Gæsterne fra Dnipro virkede i en kort periode disillusionerede efter Fulhams tidlige mål og havde mere end svært ved at finde fodfæste i kampen.

Efter at have sundet sig stod Ievgenii Konoplianka for ukrainernes bedste chancer med to udmærkede forsøg fra distancen, som Schwarzer dog havde fuld kontrol over.

Gæsternes Denys Kulakov stod derefter for Dnipros klart bedste tilbud i kampen, da hans flade forsøg fra højre side røg snert forbi Fulhams ene opstander.

I det 74. minut burde Bobby Zamora dog have udbygget Fulhams føring, men i en hel fri position få meter fra mål lykkedes det den store angriber at sende Stephen Kellys præcise indlæg over ukrainernes målramme.

Dnipro sluttede kampen godt af med flere farlige angreb, men Fulham slap med skrækken, og det forblev 3-0 på Craven Cottage.

Et fremragende udgangspunkt for Martin Jols mænd i returopgøret.

Slutkommentarer fra forfatteren

Fremragende resultat mod et på papiret udmærket ukrainsk mandskab (som dog spillede med hovedet under armen i det defensive). Kampen viste også, at vi vil få meget mere ud af Dempsey, hvis han ligger som hængende angriber bag Zamora. Her kan han bevæge sig nogenlunde frit og er en seriøs trussel i feltet, hvilket han beviste i dag. Zamora havde dog ikke meget tur i den med Dempsey ved sin side, men generelt havde den kraftfulde angriber en mindre god dag på kontoret.

Bekymrende i aftenens kamp var, at evigt pålidelige Chris Baird ikke var at finde i truppen, mens Stephen Kelly var foretrukket på den højreback-plads, som førstnævnte imponerede på i sidste sæson. Bairds fravær kan skyldes en skade, men umiddelbart virker Jol ikke til at være nordirerens største fan. Mod Aston Villa var Aaron Hughes blevet trukket ud i højre side, mens gumpetunge Philippe Senderos var blevet sendt ind i det centrale forsvar. Senderos viste en del usikkerhed, og jeg vil påstå, Hughes er en markant bedre løsning som makker til Hangeland. På højreback pladsen ser det nu ud til, at Kelly er førstevalg, hvis Jol vælger at sætte Hughes ind centralt i næste kamp mod Wolves. Det efterlader Baird i limbo, hvilket flere nyhedsmedier også gjorde opmærksom på i løbet af ugen. Med henblik på Bairds alsidighed er han en glimrende spiller at have i truppen – landsholdsspilleren kan spille både venstre- og højreback, central forsvarer, defensiv og central midtbane. Men han fortjener dog bedre end at blive degraderet til tredje- eller fjerdevalg i kampen om pladserne. Forhåbentlig går det op for Jol, at Bairdinho er den optimale løsning på højreback-pladsen ud fra spiller-materiel, men umiddelbart ser det sort ud – jeg vil derfor ikke afvise, at sidste sæsons treer i kampen om Årets Spiller søger nye græsgange inden transfervinduet lukker eller til januar.

På den positive side var det rart at se Kasami i aktion fra start i aften. Schweizeren har kun vist sine talenter af i cameos mod RNK Split, så det var opmuntrende at se ham i næsten alle 90 minutter. Han virker som en spiller sprængfyldt med selvtillid, og det hænder, han forsøger lidt for meget på egen hånd. Men dog lovende at se hans talenter folde sig ud, og jeg er sikker på, U21-landsholdsspilleren kommer til at spille en betydelig rolle i denne sæson.

Fulhams egen Matthew Briggs var dog den spiller, som imponerede mig mest. Det unge talent gjorde hvad der passede ham i det offensive, hvor han var en større trussel end den deciderede wing Damien Duff, som ikke virkede tilpas i venstre side. Gang på gang søgte Briggs frem fra sin position som venstreback, og trods et par defensive svipsere gav backen et næsten udelukkende positivt indtryk hos undertegnede.

På falderebet skal det tilføjes, at Steve Sidwell afløste Dickson Etuhu i startopstillingen, og det havde Jol ikke grund til at fortryde, da den rødhårede bølgebryder spillede en god kamp i maskinrummet.

Kamp Statistik

Fulham (karakterer efter 13-skalaen)

Schwarzer 7.5 – Arbejdsløs i hovedparten af kampen men dog vågen ved de få chancer Dnipro havde inden for målrammen.

Kelly 8 – Bundsolid indsats i sin højre side efter lidt indledende vanskeligheder.

Hughes 8.5 – Fik udover sit mål afværget et par farlige Dnipro forsøg og kunne med lidt held være blevet dobbelt målscorer.

Hangeland 7.5 -Blev ikke udfordret i store dele af kampen, men tog sig af det ukrainerne sendte imod ham.

Briggs 8.5 – Der er gods i den knægt! Søgte uafbrudt med frem som et damptog og gjorde det ganske udmærket i det defensive.

Kasami 8 – En anonym første halvleg blev fulgt op med en udmærket indsats efter pausen, hvor fansene fik flere eksempler på schweizerens tekniske formåen.

Murphy 8 – Distributionen var upåklagelig på dagen, og den aldrende midtbanespiller var ophavsmand for et par farlige Fulham-angreb. Jeg har ofte været en af Murphys største kritikere, men i dag leverede kaptajnen en fin og koncentreret indsats.

Sidwell 8 – En glimrende anden halvleg hvor Ginger Iniesta totalt kontrollerede midtbanen.

Duff 6.5 – Måske ikke irerens bedste kamp på en efterhånden uvant plads i venstre side, men så er det ganske belejligt, at andre tager over.

Dempsey 9.5 (FFC Man of Match) – To mål og en arbejdsom indsats fra sin position som en slags hængende angriber.

Zamora 6.5 – Spillede en ok kamp men blev aldrig for alvor farlig foran kassen.

Etuhu 7 – Gik udmærket med i spillet og leverede nogenlunde sikkert pasningsspil.

Dembele 6 – Kom aldrig ind i kampen efter sin indskiftning og sløsede lidt med sine driblinger.

Johnson UB – Lille AJ kom ind i slutfasen og kan derfor ikke bedømmes.

Bænk: Etheridge, Riise, Senderos, Gecov

Kort: Duff, Zamora

Dnipro: Lastuvka; Kulakov, Mandziuk, Cherberiachko, Denisov; Boateng (55 Zozulia); Kravchenko, Rotan, Konoplianka, Giuliano (69 Oliinyk); Kalinic
Bænk: Kanibolotskiy, Inkoom, Strinic, Shakov, Antonov

Kort: Oliinyk

Dommer: Pavel Kralovec

Tilskuertal: 14,823

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s