Wolves – Fulham: 2-0

I et absolut horror-show blev Fulham her til eftermiddag udspillet af et veloplagt Wolves-hold, som ikke levnede de elendige gæster en eneste chance for et point.

Udeholdet holdt ellers skansen i de første 42 minutter på trods af fejl på lilleput-niveau, men lige før pausen faldt det hele fra hinanden i den værste kamp siden 5-2 nederlaget til Liverpool i starten af maj (hvor vi dog var bedre i offensiven).

Wolves pressede på fra startfløjt af, og var det ikke for nogle solide blokeringer af Philippe Senderos, kunne det hurtigt være blevet en regulær katastrofe for udeholdet.

Efter 11 minutter fik Fulham dog en gylden mulighed for at komme i front, men Damien Duffs svage afslutning direkte på Wolves-keeper Wayne Hennessey gjorde Andy Johnsons fremragende forarbejde til skamme.

Molineux inden ydmygelsen

Wolves begyndte dog snart at dominere igen, og efter 29 minutter var Kevin Doyle tæt på at udnytte skrækkeligt forsvarsspil af Brede Hangeland ved baglinjen, men angriberen fik sendt bolden over mål i duellen med Schwarzer.

Jamie O’Hara var næste mand i skydeteltet, men Schwarzer nåede lige at få fingerspidserne på midtbanespillerens drøn fra 15 meters afstand.

I det 42. minut kunne Schwarzer dog intet gøre, da Fulhams John Arne Riise og Pajtim Kasami valgte at støde sammen i feltet i stedet for at cleare bolden, hvilket Doyle takkede for med en tør afslutning ind i netmaskerne.

En livlig Matt Jarvis fordoblede føringen med få sekunder tilbage af halvlegen, da han udnyttede en gigantisk skovtur af Schwarzer til at sende en rebound fra Roger Johnson i det tomme mål.

Fulham havde en kort opblomstring i starten af anden halvleg (bl.a. takket være indskiftningen af Steve Sidwell), og igen var det Duff, som stod for den største afbrænder, da ireren ikke fik ordentlig ram på et udmærket indlæg fra Riise.

Resten af halvlegen føltes som flere timer, hvor Fulham fik Wolves til at ligne FC Barcelona…

Jeg vil ikke tage noget fra Wolves-holdet, som spillede en udmærket kamp, men det var på en billig baggrund over for en flok gangbesværede pensionister forklædt som Fulham-spillere.

Slutkommentarer fra forfatteren

I dag vækkede minder om de mørke dage under Lawrie Sanchez tilbage i 2007 – niveauet var ikke Premier League værdigt, og normalt solide aktører som Hangeland, Hughes, Duff og til dels Schwarzer spillede til dumpekarakter.

Men jeg må igen sætte spørgsmålstegn ved at benytte Aaron Hughes på højreback-pladsen. Ligeså solid han er i det centrale forsvar, ligeså svag er han i højre side; især over for hurtige wings som Wolves’ Jarvis, og nordireren bidrager med intet i forhold til at hjælpe wing-kollega Duff i offensiven.

Den evige udelukkelse af Chris Baird, som igen ikke var fundet god nok til truppen, er fuldstændig absurd! Bairdy var kontinuerligt en af Fulhams mest stabile spillere i sidste sæson, og nu er han ikke engang blandt Martin Jols 18 udvalgte til kampdage.

Som jeg ser det, er vores klart stærkeste baglinje Riise, Hangeland, Hughes, Baird, mens Senderos, Kelly og Briggs vil være en udmærket andengarde. Andengarden kunne eventuelt blive benyttet fra tid til anden i Cup- og Europa-kampe, men at ødelægge en af ligaens stærkeste defensiver fra sidste sæson er ren galmatias.

Jols insisteren på at beholde Dickson Etuhu i startopstillingen på bekostning af Steve Sidwell, har jeg også mine vanskeligheder med at forstå. I dag synes jeg dog, at det skulle have været Danny Murphy, som ikke burde være kommet ud til anden halvleg efter en rædderlig indsats. Uanset hvad skinnede Sidwell igennem efter sin indskiftning, indtil han måtte strække våben for overmagten, da medspillerne ikke havde samme ildsjæl som den rødhårede fighter.

Flere i Twitter-fanbasen er begyndt at miste tiltroen til Jol, og selvom jeg synes, de tanker bliver ytret lige lovlig tidligt, ser jeg nogle bekymrende tendenser i Fulhams spil, som ikke lover godt for fremtiden.

Fulham (karakterer efter 13-skalaen)

Schwarzer 6 – Solid kampen igennem, men den hjerneblødning ved 2-0 målet var chokerende!

Hughes 03 – Tørret af Jarvis gang på gang og passiv i det offensive.

Hangeland 5 – Virkede forvirret og usikker i defensiven og i sin omgang med bolden.

Senderos 7.5 (FFC Man of Match) – Selvom jeg normalt ikke er fortaler for Senderos, var han klart den bedste Fulham-spiller på dagen.

Riise 03 – Intet lykkedes for den ellers stærke nordmand.

Duff 5 – Svag i sine udfordringer og fik ikke sat sig igennem over for Wolves-defensiven, mens han spolerede Fulhams bedste chancer.

Murphy 00 (FFC Flop of Match) – Rædselsfuld de få gange, han rørte bolden! Flere gange tog jeg mig selv i at spørge, om han stadig var på banen?!

Etuhu 6.5 – En af Fulhams bedre aktører i første halvleg og uforståeligt, at nigerianeren blev taget ud i pausen, når nu Murphy var så horribelt ringe!!

Kasami 5 – Letvægter uden nogen form for pondus.

Johnson 6 – Ok første halvleg blev fulgt op med en umulig kamp mod Wolves’ defensiv efter pausen.

Dempsey 03 – På højde med Murphys lave niveau bortset fra han måske rørte bolden et tocifret antal gange…

Sidwell 7 – Glimrende start efter pausen men fusede ud i takt med elendigheden.

Dembele 6 – Fik, kort efter sin indtræden, et besynderligt gult kort af den rædsomme dommer Mike Dean og fik slet ikke udfordret modstanderne.

Bænk: Etheridge, Kelly, Gecov, Frei, Briggs

Kort: Riise, Dembele

Wolves: Hennessey; Stearman, Johnson, Berra, Ward; Hunt (83 Foley), Henry, O’Hara, Jarvis (89 Kightly); Doyle, Fletcher (90 Elokobi)
Bænk: De Vries, Ebanks-Blake, Hammill, Milijas

Kort: Hunt, Doyle

Dommer: Mike Dean

Tilskuertal: 22,657

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s