Fulham – Twente: Optakt

Fulham’s europæiske odyssé fortsætter denne valgaften, hvor mine øjne vil være på TV2 Sport fremfor døsige rød/blå farver på TV2.

The Cottagers har endnu ikke tabt en europæisk kamp på Craven Cottage (13 vundne, 3 uafgjorte), så umiddelbart er hjemmeholdet favoritter mod hollandske Twente i Europa League gruppespillets første kamp.

Fulhams form er dog mildest talt elendig, mens gæsterne har haft en udmærket opstart i den hollandske liga, hvor de pt. ligger nummer fire.

Co Adriaanses mandskab fik, på trods af den udmærkede ligaplacering, ikke den bedste optakt til kampen, da de i weekenden tabte til middelmådige Roda på udebane.

Fulham og Martin Jol imponerede heller ikke i søndags, da det kun blev til 1-1 mod nedrykningsfavoritterne fra Blackburn, så kampen kan hænde at blive en ganske tæt affære.

_____________________

Facts

– Fulham har vundet deres seneste ni europæiske kampe.

– I de ni kampe har holdet kun lukket fire mål ind.

– Fulhams eneste hjemmebanenederlag i 2011 var tilbage i maj, hvor The Cottagers tabte 2-5 til Liverpool.

– Fulham har ikke vundet en kamp siden den 18. august, hvor det blev til en 3-0 sejr over ukrainske Dnipro på hjemmebane.

– Twente har tabt de seneste to kampe på udebane.

– Twente har ikke tabt tre udekampe i træk siden februar 2008.

– Twente har måttet nøjes med Europa League efter at være blevet slået ud af Champions League kvalifikationen til Benfica.

_____________________

Fulham

Fulham har ikke dyrtindkøbte Bryan Ruiz til rådighed mod costa ricanerens gamle klub, da han tidligere på sæsonen spillede en Champions League kvalifikationskamp for Twente. Eftersigende skulle Ruiz ikke have været klar over denne regel, da han skrev under med Fulham, så kantspilleren vil formodentlig forbande sin CL-optræden langt ind i helvede!

Både Aaron Hughes og Simon Davies er endvidere ude med skader, hvor førstnævnte sandsynligvis bliver afløst i startopstillingen af Stephen Kelly ligesom i weekendens remis mod Blackburn.

Orlando Sa, Zdenek Grygera og Marcel Gecov kan alle få deres officielle debut i aften – sidstnævnte må være frustreret over ikke at blive benyttet, da Danny Murphy har haft en elendig start på sæsonen.

Desuden kunne det være spændende at se en opportunistisk spiller som Kerim Frei i truppen igen, da den lille kantspiller har kvaliteterne til at bringe kreativitet ind i et fantasiforladt Fulham-mandskab.

Moussa Dembele kan også tænkes at starte inde, efter han i opgøret mod Blackburn kom ind i pausen og gjorde en udmærket figur.

Formbarometer (inkl. Europa): U-T-T-T-V

Formbarometer hjemmebane (inkl. Europa): U-V-U-V-V

Formodet startopstilling: Schwarzer; JA Riise (Briggs), Senderos, Hangeland, Kelly; Dempsey, Murphy, Sidwell (Etuhu), Duff; Dembélé, Zamora (Johnson)

_____________________

Twente

Problemet med europæiske kampe er, at det er særdeles svært at få oplysninger om modstanderen – selv i dette tilfælde, hvor det er en hollandsk modstander, har det været svært at opstøve skadesinformationer fra Twente.

Ud fra mine begrænsede hollandske sprogkundskaber virker det ikke til, gæsterne har en eneste skade i førsteelleveren, men det kan dog tilføjes, at træner Co Adriaanse slås med en forkølelse…

Af profiler er jeg nødt til at nævne tårnhøje Marc Janko, som har scoret hele tyve mål i 34 kampe for den tidligere hollandske mesterklub, mens Twente også kan mønstre talentfulde Leroy Fer, den tidligere Liverpool-reservekeeper Nikolay Mihaylov og den rutinerede stopper Peter Wisgerhof.

Formbarometer (inkl. cupkampe): T-V-T-V-U

Formbarometer udebane (inkl. cupkampe): T-T-V-V-U

Formodet startopstilling: Mihaylov; Tiendelli, Wisgerhof, Douglas, Cornelisse; Fer, Brama, Janssen; John, Janko, de Jong

_____________________

Kick-off torsdag, kl. 21.00 på Craven Cottage

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s