Twente – Fulham: Optakt

Der er dømt topkamp i Gruppe K på De Grolsh Veste, når hollandske Twente i aften byder Premier Leagues Fulham op til dans.

Det forventes i høj grad, at begge mandskaber avancerer til næste runde uanset resultatet af kampen, men det vil dog sandsynligvis ikke forhindre de to hold i at gå efter sejren.

Første opgør på Craven Cottage endte 1-1 på trods af en mere end hæderlig Fulham-indsats, og med gæsternes seneste udeform in mente er et remis også en reel mulighed i aften.

The Cottagers kæmper i øjeblikket en brav kamp i bunden af Premier League, og Martin Jol vil sandsynligvis hvile flere stamspillere til opgøret mod de hollandske favoritter.

Et Fulham-nederlag vil dog give danske OB blod på tanden, hvis sidstnævnte slår Wisla Krakow på hjemmebane. Fulham har dog hjemmebanefordel i deres sidste gruppekamp mod netop OB, så englænderne står allerede nu med det ene ben i næste runde.

_____________________

Fakta

  • Fulham kan tage førstepladsen med en sejr i aften, da de på nuværende tidspunkt er tre point efter Twente (hollænderne har dog en stødpude på tre mål i målforskel).
  • Fulham tager 1300 fans med til Enschede, så opbakningen fejler ikke noget forud for opgøret.
  • Fulhams form i de seneste fem udekampe i Europa Leagues ser således ud: T-V-T-U-V
  • Fulham-træner Martin Jol er tidligere Twente-spiller, hvor han spillede i perioden 1979-1982.
  • Fulham har kun vundet to udekampe siden 21. august – henholdsvis d. 29/9 mod OB (2-0) og 29/10 mod Wigan (2-0).
  • Twente ligger i øjeblikket på en 3. plads i den hollandske Eredivisie.
  • Twente har spillet sine to seneste kampe uafgjort på hjemlig grund og fik ikke den bedste optakt til Fulham-kampen med 0-0 hjemme mod Vitesse.
  • Twente er dog ubesejrede i de seneste 15 kampe(!) (8V, 7U).
  • Twentes form i de seneste fem udekampe i Europa ser således ud: V-V-V-U-T.
  • Twentes topscorer er den tårnhøje østrigske landsholdsspiller Marc Janko med ti mål. Janko blev overraskende nok hvilet i det modsatte opgør på Craven Cottage.

_____________________

Fulham

Fulham må undvære flere rutinerede kræfter til aftenens opgør i Enschede, hvor Martin Jols mandskab skal prøve at trodse oddsene mod de hollandske favoritter.

Først og fremmest er Steve Sidwell stadig fraværende på den centrale midtbane, hvilket sandsynligvis betyder endnu en optræden til Arsenal-kampens helt store spiller (i mere end en forstand) Dickson Etuhu.

Nordirske Chris Baird er også blevet hjemme i London af personlige grunde, mens Clint Dempsey har pådraget sig en lårskade og slutter sig til de langtidsskadede Zdenek Grygera og Simon Davies hos Fulhams lægestab.

Elegante Bryan Ruiz er stadig ikke tilgængelig i Europa, da han tidligere har optrådt i CL-kval’en for netop dagens modstander fra Twente.

Til gengæld vender den irske duo, Stephen Kelly og Damien Duff, tilbage til truppen, efter begge har været ude i et par uger med mindre skader, og det formodes, at de to landsholdsspillere går direkte ind i startopstillingen. Også angrebsreserven Orlando Sa er igen til rådighed, men han må umiddelbart nøjes med at agere back-up til Andy Johnson, Bobby Zamora og Moussa Dembele. Det kan dog ikke afvises, at Zamora bliver hvilet til opgøret.

Unge Matthew Briggs og Kerim Frei er også bejlere til startelleveren, hvor især førstnævnte har en reel mulighed for at afløse John Arne Riise i venstre forsvarsside, som det har været tilfældet tidligere i sæsonen.

Med Bairds fravær er det op til Jol om enten Aaron Hughes eller Philippe Senderos skal afløse den nordirske landsholdsspiller. Umiddelbart virker Hughes til at være det oplagte valg, men Senderos blev bl.a. i weekenden foretrukket fremfor den ellers solide Hughes.

Formbarometer (inkl. Cup og Europa): U-U-T-V-V

Formbarometer udebane (inkl. Cup og Europa): U-U-V-T-T

Nøglespiller: Mark Schwarzer (Australieren er i topform og agerer ofte Fulhams redningsmand)

Vigtig brik: Andy Johnson (Svingende i Premier League, men i Europa er AJ blændende)

Potentiel første målscorer: Andy Johnson (AJ har for alvor bombet i Europa League og er pt. Fulhams topscorer)

Formodet startopstilling: Schwarzer; Briggs (Riise), Hangeland, Hughes, Kelly; Duff, Murphy, Etuhu, Kasami (Dembele); Dembele (Zamora), Johnson

_____________________

Twente

Hos Twente er der tvivl om topscorer Marc Janko, men da hollænderne allerede er kvalificeret til næste runde, var det en mulighed at spare ham alligevel.

Der foreligger ikke yderligere oplysninger omkring Twentes opstilling ifølge hollændernes hjemmeside, så umiddelbart har Adriaanse en næsten skadesfri trup klar til kamp mod The Cottagers.

Twente er stadig ubesejrede i Europa League, men forsvarskrumtappen Douglas har udtalt i medierne, at den hollandske klub ikke vil tage kampen for givet.

En uafgjort virker realistisk, men lad os gå efter alle tre point, så vi kan følge Twente ind i næste runde.

Formbarometer (inkl. Cup og Europa): U-U-V-V-U

Formbarometer hjemmebane (inkl. Cup og Europa): U-V-V-U-V

Nøglespiller: Douglas (Bomstærk brasiliansk forsvarer)

Pas på: Luuk de Jong (de Jong har været i glimrende form for Twente og vil i Jankos fravær blive placeret på toppen).

Potentiel første målscorer: Luuk de Jong (Sæsonen har indtil videre budt på otte mål for de Jong)

Formodet startopstilling: Mihaylov; Tiendalli, Douglas, Wisgerhof, Rosales; Landzaat (Janssen), Fer, Brama; John (Chadli), de Jong, Bajrami

_____________________

Dommer: Marijo Strahonja (KRO)

Kick-off lørdag, kl. 19.00 på De Grolsh Veste

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s