Fulham – OB: Optakt

Fulham skulle helst tage skridtet ind i næste runde, når de her til aften møder danske OB på Craven Cottage.

OB har vist bedre udeform end hjemme på TRE-FOR Park og vandt senest 4-0 ude over SønderjyskE, mens Fulham i Europa fortsætter deres ubesejrede stime på hjemmebane, som lige nu tæller imponerende 22 kampe siden 2002.

Kampen kan blive tættere end forventet, men umiddelbart virker Fulhams avancement som den mest realistiske konklusion på de 90 minutter.

Med Fulham kan man dog aldrig vide sig sikker, og spillemæssigt hænger det ikke sammen i øjeblikket på trods af en sejr over Liverpool i den seneste hjemmekamp.

Hjemmeholdet har brug for alle tre point for at være sikre på at avancere fra Gruppe K, mens OB har udspillet sin rolle i europæisk fodbold med sit nederlag til Wisla Krakow i seneste runde.

_____________________

Fakta

  • Fulham er ubesejrede i de seneste 22 hjemmekampe i Europa League (17V, 5U).
  • Fulham hjemmebaneform har dog ikke vist kontinuitet med tre sejre og to nederlag i de seneste fem opgør på Craven Cottage.
  • Fulham har kun vundet en af de seneste seks kampe (1V, 2U, 3T).
  • Sidst de to klubber mødtes i september, løb Fulham med en 2-0 sejr på udebane.
  • OB har kun vundet to af de seneste ti kampe (2V, 2U, 6T).
  • OB er bundprop i Gruppe K med tre point.
  • OB har kun vundet en kamp i deres europæiske “eventyr”, da de slog Wisla Krakow på udebane i september med 3-1.

_____________________

Fulham

Efter at have droppet formsvage Bobby Zamora til kampen mod Swansea, bliver der i øjeblikket spekuleret i, at den store angriber bliver solgt til januar. Det virker ikke umiddelbart som, at Jol og Zamora har verdens bedste forhold, men det forventes dog, at frontløberen starter inde mod OB i aften.

Også set i lyset af Andy Johnsons fravær, da Fulhams europæiske topscorer må stå over med karantæne efter en dum udvisning mod Twente i sidste runde af Europa League.

Steve Sidwell står endnu engang over med en lægskade, mens Zdenek Grygera er ude for resten af sæsonen – dog er der et muligt comeback til både Danny Murphy, Damien Duff og Chris Baird, som ikke var til rådighed mod Swansea.

Derudover er det i dag blevet bekræftet, at Mark Schwarzer er ude i fire til seks uger med en skade på rygsøjlen efter sit horrible nakkefald i weekenden.

Det betyder, at David Stockdale bliver kaldt tilbage fra et lån hos Ipswich, men det bliver dog den filippinske landsholdsspiller Neil Etheridge, som højst overraskende får sin debut i Fulhams mål, da Stockdale, efter mine oplysninger, ikke er registreret i Europa League.

Formbarometer (inkl. Cup og Europa): T-V-T-U-U-T

Formbarometer hjemmebane (inkl. Cup og Europa): V-T-V-T-V

Nøglespiller: Moussa Dembele (Belgieren burde volde de jævnt langsomme OB-forsvarere store problemer)

Vigtig brik: Bobby Zamora (Målene skal sandsynligvis komme fra Zamora, der dog ikke har ramt målformen på det seneste)

Potentiel første målscorer: Bobby Zamora (Vis lidt vilje i dag Bobby!)

Formodet startopstilling: Etheridge; Kelly, Hangeland, Hughes, Briggs; Frei, Gecov (Murphy), Baird, Dempsey; Dembele, Zamora

____________________

Odense BK

OB tager til London ovenpå en succesoplevelse mod SønderjyskE den 5. december, men bortset fra det har danskerne ikke noget at spille for, da de lige nu ligger håbløst sidst i puljen.

I mellemtiden har odenseanerne også spillet en træningskamp mod svenske Malmö, hvor holdet gik ned med et 0-3 nederlag på hjemmebane.

Henrik Clausen må til aftenens opgør undvære Mads Toppel, Christian Sørensen og Kalilou Traoré, mens Bernard Mendy og Bashkim Kadrii vender tilbage til truppen efter at være blevet sparet mod Malmö.

OB’s chancer er forøgede efter, at Schwarzer har måttet melde afbud til kampen, men danskerne er i den grad outsidere til aftenens kamp.

Formbarometer (inkl. Cup og Europa): V-T-T-V-U

Formbarometer udebane (inkl. Cup og Europa): V-V-T-T-U

Nøglespiller: Stefan Wessels (Den udskældte målmand bliver en vigtig brik i aften men kan også som så ofte før ende som skurk)

Vigtig brik: Eric Djemba-Djemba (Playmakeren har den fornødne internationale erfaring til at dæmme op for Fulhams kontraer)

Potentiel første målscorer: Djiby Fall (Han har ikke ramt topformen siden skiftet fra Lokomotiv Moskva, men den store senegaleser skal ikke undervurderes)

Formodet startopstilling: Wessels; Mendy (Sørensen), AMC (Høegh), Reginussen, Ruud; Kadrii, Djemba-Djemba, Andreasen, Gislason, Johansson (Falk); Utaka

_____________________

Kick-off lørdag, kl. 21.05 på Craven Cottage direkte på TV3+

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s