Norwich – Fulham: Optakt

På årets sidste dag skal Martin Jols Fulham på besøg hos oprykkerne fra Norwich, som indtil videre har haft en overraskende god sæson i Premier League.

Det har i høj grad været en sæson med flere nedture end opture for gæsterne, så presset er for alvor på Fulham for at slutte året af med manér.

En nem opgave bliver det dog ikke på Carrow Road, hvor hjemmeholdet Norwich har hentet hovedparten af deres point i det seneste halve år.

Paul Lamberts tropper ligger lige nu på en overraskende 11. plads, men Fulham kan overhale dem i det tætte midterfelt, hvis gæsterne tager alle tre point lørdag eftermiddag.

_____________________

Fakta

  • Sidst Fulham mødte Norwich, blev sidstnævnte sendt hjem fra Craven Cottage med et 0-6 nederlag (Fulhams største sejr i PL nogensinde, som dog blev udlignet med 6-0 sejren over QPR i oktober).
  • Fulham er ubesejrede i deres seneste seks kampe mod Norwich.
  • Fulhams sidste fire kampe mod Norwich er endt med sejr til The Cottagers.
  • Sidste Norwich-sejr over Fulham var i 1986 i den daværende 2. division.
  • Fulham har kun vundet en gang på udebane i denne sæson (mod Wigan i oktober).
  • Fulham har kun scoret fem gange på udebane i denne sæson, hvilket gør Martin Jols mandskab til rækkens mindst farlige udehold.
  • Clint Dempsey har scoret i alle Fulhams sejre i denne sæson.
  • Norwich har kun vundet et af de seneste fem opgør i PL.
  • Hvis Norwich taber, er det første gang i denne sæson, at holdet taber to hjemmekampe i træk.
  • Norwich har scoret flest mål på hovedstød af alle hold i Premier League (11).

_____________________

Fulham

Gæsterne må igen undvære Bobby Zamora, Damien Duff og Andy Johnson, der eftersigende alle er ude med skader. Der kan dog også ligge en anden sandhed bag deres fravær, da alle rygtes væk til januar for at gøre plads til yngre spillere.

Skadesplagede Simon Davies slås igen med en mindre skade, mens den imponerende David Stockdale igen tager over i Fulham-målet, da Mark Schwarzer fortsat restituerer ovenpå en nakkeskade.

Kerim Frei kan fortsætte sin gode form i startopstillingen pga. de mange skader i frontkæden, men det ventes dog, at Dickson Etuhu igen glider ind i startopstillingen. Dette tror jeg personligt på trods Martin Jols relativt succesfulde eksperiment med Danny Murphy på den defensive midtbane i kampen mod Chelsea. I den kamp smed Murphy et større antal bolde væk, og det kunne sagtens være endt langt værre, hvis ikke Chelsea havde haft ineffektive Fernando Torres i front.

I front ser jeg ikke Orlando Sa beholde sin plads, da portugiseren lignede en letvægter på Boxing Day. Jeg vil klart foretrække Clint Dempsey i front, da amerikaneren er vores klart mest målfarlige spiller. Hvis Jol vælger at sætte den amerikanske landsholdsspiller ind som frontløber, vil Frei sandsynligvis glide ind på venstrekanten igen.

Formbarometer (inkl. Cup og Europa): U-T-V-U-T

Formbarometer udebane (inkl. Cup og Europa): U-T-T-U-U

Nøglespiller: David Stockdale (En udekamp gør altid vores keeper til en vigtig brik)

Vigtig brik: Brede Hangeland (Mod de hærdebrede Holt og Morison får Hangeland og Philippe Senderos nok at lave på Carrow Road)

Potentiel første målscorer: Clint Dempsey (Vores eneste målfarlige spiller pt)

Formodet startopstilling: Stockdale; Riise, Hangeland, Senderos, Kelly; Ruiz, Murphy, Etuhu, Frei; Dembele, Dempsey

_____________________

Norwich

Ligesom gæsterne kører det ikke på skinner for Paul Lambert og Norwich, der efter en god start er begyndt at miste pusten blandt de bedste.

Til kampen mod Fulham må Lambert undvære lejesvenden Richie de Laet efter at have pådraget sig en skade mod Tottenham, mens evigt skadede James Vaughan og forsvarsspilleren Elliott Ward først er på vej tilbage til træningsbanerne.

Endvidere er den dynamiske venstreback Marc Tierney tvivlsom, mens Kyle Naughton i den anden side er tilbage at have siddet ude mod sin reelle arbejdsgiver Tottenham.

Begge hold har meget på spil på Carrow Road, men umiddelbart øjner jeg Fulhams anden udesejr, hvis startopstillingen bliver, som jeg forventer.

Formbarometer (inkl. Cup og Europa): T-U-U-V-T

Formbarometer hjemmebane (inkl. Cup og Europa): T-V-V-T-U

Nøglespiller: Wes Hoolahan (Vigtig og dynamisk irer på midtbanen)

Pas på: Grant Holt (Inspirerende kaptajn, undervurderet boksspiller og stærk som en okse)

Potentiel første målscorer: Steve Morison (Hovedstødsstærk offensiv-spiller som dog får kamp til stregen af angrebsmakker Grant Holt)

Formodet startopstilling: Ruddy; Naughton, Barnett (Whitbread), Martin, Tierney (Drury); Fox, Crofts, Surman, Hoolahan; Morison, Holt

_____________________

Kick-off lørdag 16.00 på Carrow Road

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s