Fulham – Chelsea: Optakt

SW6 Derby Day!

Chelski tager den ultrakorte og seværdige tur til Craven Cottage, hvor Fulham i aften skal forsøge at tage deres kun anden sejr i 32 kampe mod lokalrivalerne.

Martin Jols tropper så overbevisende ud i 3-0 sejren over Bolton i lørdags, mens det samme ikke kan siges om Chelsea, der skulle have hjælp fra en blind linjevogter for at slå nedrykningstruede Wigan.

FFC Denmark er i dag repræsenteret på The Cottage i skikkelse af formand Jesper og medlem David, som forhåbentlig bevidner en meriterende hjemmesejr over Roberto Di Matteos mandskab.

_____________________

Fakta

  • Fulhams eneste sejr over Chelsea i de seneste 32 kampe kom i 2006, da Luis Boa Morte scorede kampens enlige mål i en 1-0 sejr på Craven Cottage.
  • Fulham har mødt gæsterne to gange tidligere i denne sæson; begge kampe er endt uafgjort, men Fulham måtte se sig slået på straffespark i Carling Cup opgøret i september. I det andet opgør scorede Clint Dempsey for udeholdet, mens Juan Mata kunne notere sig Chelseas mål.
  • Dette er det 79. opgør mellem de to mandskaber; Fulham har kun vundet 11, Chelsea 42, mens 25 opgør er endt med et remis.
  • Clint Dempsey har nu Fulham-rekorden for flest scorede mål i en Premier League sæson (15) efter sine to kasser mod Bolton. Louis Saha (13) stod for den tidligere rekord tilbage i 2003/04 sæsonen.
  • The Cottagers er ubesejrede i de kampe, hvor de har scoret det første mål (V9, 3U)
  • Roberto Di Matteo har vundet otte ud af ti opgør, siden han overtog trænersædet fra den udskældte Andre Villas-Boas
  • Seks af Chelseas seneste 12 mål har forsvarsspillere stået bag.
  • Branislav Ivanovic har scoret tre mål i de seneste to kampe. Det vil sige, at over 101 minutters fodbold (ikke engang to hele kampe) har Ivanovic scoret lige så mange mål, som Fernando Torres har i hele sæsonen(!)

_____________________

Fulham

Martin Jols trup er ramt af en mindre krise på skadesfronten, efter Bryan Ruiz trak sig ud af det seneste opgør med en brækket fod. Udover costa ricaneren er Steve Sidwell og Zdenek Grygera ude med langtidsskader, mens Danny Murphy og Pavel Pogrebnyak vil blive testet op til kampstart.

Der har ikke været forlydener omkring Andy Johnson, som ikke har været i truppen de seneste par kampe pga. en lægskade, men umiddelbart misser den arbejdsomme angriber også opgøret.

Hvis Pogrebnyak ikke bliver klar, vil unge Kerim Frei sandsynligvis glide ind i startopstillingen, men en anden mulighed kunne være rutinerede Simon Davies, som på det seneste er blevet naglet fast til bænken.

Alex Kacaliknic vil formodentlig beholde sin startplads med henblik på skaden til Ruiz, mens Diarra ligner en starter på den centrale midtbane uanset Murphys potentielle comeback.

Fulham er formmæssigt kommet i gang igen efter tre nederlag i træk, så det er bestemt ikke umuligt, at hjemmeholdet tager alle tre point i aften.

Formbarometer: V-V-T-T-T

Formbarometer hjemmebane (inkl. Cup og Europa): V-T-V-V-U

Nøglespiller: Clint Dempsey (Alt, Dempsey rammer i øjeblikket, går i mål)

Vigtig brik: Aaron Hughes (Hughes har overstrålet Hangeland på det seneste, og han vil helt sikkert komme til at spille en hovedrolle i dag)

Nøgleduel: Stephen Kelly vs Juan Mata (Kelly har tidligere vist, at han kan dæmme op for en hurtig væver kantspiller; men ireren har i den grad også vist det modsatte!)

Potentiel første målscorer: Clint Dempsey (Se “Nøglespiller”)

Formodet startopstilling: Schwarzer; Riise, Hangeland, Hughes, Kelly; Kacaniklic, Diarra (Murphy), Dembele, Duff; Pogrebnyak (Frei), Dempsey

_____________________

Chelsea

Succesrige Roberto Di Matteo må til aftenens opgør undvære Ashley Cole og Michael Essien, hvilket betyder, at Ryan Bertrand fortsætter på venstreback, mens John Obi Mikel glider ind på midtbanen.

Derudover har David Luiz via Twitter bekræftet, at han heller ikke kommer i kamp pga. en ankelskade.

Der har op til kampen været tvivl om Frank Lampard og John Terry, men begge forventes klar, hvilket sender Florent Malouda og David Luiz ud på bænken.

Lampard har tidligere hærget Fulham-tilhængernes håb om en sejr, da han står noteret for hele otte scoringer mod The Cottagers gennem de seneste mange sæsoner.

Aldrende Lampard er dog ikke selvskrevet til en plads i startelleveren, så det skal blive interessant at se, om Fat Frank får chancen for at udbygge sin glimrende statistik mod Fulham.

Hvis Terry ikke bliver fit til kampen, vil Chelseas centrale forsvarsakse bestå af Gary Cahill og Branislav Ivanovic, mens José Bosingwa rykker ind på højreback-pladsen.

Chelsea har ikke råd til at tabe point i den tætte topstrid, men det bliver ikke let for Romans milliardærer, når de klokken 21 går ud på græstæppet by the river.

Formbarometer (inkl. Cup og Europa): V-V-V-V-U

Formbarometer udebane (inkl. Cup og Europa): V-V-T-V-T

Nøglespiller: Juan Mata (Chelseas bedste offensiv-spiller i denne sæson)

Pas på: Ramires (Brasilianeren har haft en glimrende sæson på Chelseas midtbane)

Potentiel første målscorer: Juan Mata (Jeg kan godt grue lidt for Mata/Kelly duellen)

Formodet startopstilling: Cech; Bertrand, Cahill, Terry, Ivanovic; Mikel, Ramires (Lampard), Meireles; Mata, Torres (Drogba), Sturridge

_____________________

Kick-off mandag 21.00 på Craven Cottage

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s