Everton – Fulham: 4-0

Lørdag eftermiddag blev der skrevet endnu et rædselskapitel på Goodison Park, da Fulham blev sendt hjem til London med en sæk på 4-0.

Udeholdet, der var uden Martin Jol på sidelinjen grundet brystbetændelse, lignede ikke på noget tidspunkt et hold, som kunne true værterne fra Everton.

Allerede efter syv minutter fik Everton hul på Fulhams defensiv, da Pavel Pogrebnyak blokerede et frispark med hånden i feltet, hvilket fik dommer Phil Dowd til at pege på pletten.

På det efterfølgende straffespark scorede lynende farlige Nikica Jelavic, og siden da kiggede hjemmeholdet sig ikke tilbage.

Bare knap ti minutter senere blev det 2-0, da afroens konge Marouane Fellaini steg til vejrs og uhindret headede Steven Pienaars hjørne i nettet bag en chanceløs Mark Schwarzer.

Kerim Frei, som var Fulhams eneste lyspunkt, var tæt på at reducere kort efter, men den lille schweizer måtte se en glimrende Tim Howard hive en ægte tv-redning ud af ærmet.

Formstærke Clint Dempsey havde en dag at forglemme, men amerikaneren stod dog for gæsternes farligste forsøg, da han efter en halv time sendte bolden på overlæggeren efter endnu en pragtredning af landsmanden Howard.

Fem minutter inden pausen blev det 3-0, da Jelavic fra venstre side passerede en ikke alt for uskyldig Schwarzer ved nærmeste stolpe.

Kampen var så godt som ovre på dette tidspunkt, og på trods af en udmærket start på anden halvleg fik Everton hurtigt manet alt håb til jorden i det 60. minut, da indskiftede Tim Cahill fik netmaskerne til at blafre efter fint kombinationsspil fra hjemmeholdet.

Resten af kampen var envejstrafik, og Fulham måtte sande, at de heller ikke i denne omgang fik point med sig fra Goodison Park, hvor de trods utallige forsøg endnu ikke har kunnet smage sejrens sødme.

Så må vi håbe, at Jols brystbetændelse ikke udviklede sig til et hjerteanfald i de 90 gyselige minutter, hvor Fulham lignede en flok emuer i et løvebur.

Forhåbentlig er hollænderen tilbage til næste rundes kamp mod Liverpool, da afløser Billy McKinlay virkede rådvild ude på sidelinjen i dagens opgør.

Kamp Stats

Everton: Howard; Distin, Jagielka, Heitinga, Hibbert; Osman, Gibson (Cahill 45), Neville, Fellaini (Barkley 74), Pienaar (Gueye 83); Jelavic
Bænk: Mucha, Stracqualursi, McFadden, Anichebe

Kort: Gibson

Mål: Jelavic 7 (str), 40 Fellaini 16, Cahill 60

Fulham: Schwarzer; Hughes, Senderos (Baird 45), Hangeland, Riise; Diarra (Etuhu 81), Dembele, Frei, Duff, Dempsey; Pogrebnyak (Murphy 65)
Bænk: Stockdale, Gecov, Sa, Kasami, Kacaniklic

Kort: Diarra

Dommer: Phil Dowd

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s