Fulham – Sunderland: 2-1

I en hæsblæsende forestilling på Craven Cottage tog Fulham endnu en sejr over et formsvagt Sunderland-hold, der dog bed godt fra sig i store perioder af kampen.

Fulham-manager Martin Jol var tilbage på sidelinjen efter en brystinfektion, og han kunne overvære sit holds femte sejr i syv kampe, hvilket er ret så imponerende i forhold til hollænderens indledende tid i klubben.

Det var også Jols tropper, der startede bedst ud, hvor en arbejdssom Pavel Pogrebnyak var tæt på at få hovedet på et glimrende indlæg fra Damien Duff, men russeren strakte sin hals forgæves.

Få minutter senere brød Duff igennem i højre side, men irerens afslutning levede som så ofte før ikke op til forarbejdet, og han måtte se Simon Mignolet redde hans forsøg.

Omkring ti minutter senere åbnede Fulham ballet, da Clint Dempsey sendte et suverænt frispark ind bag en sagesløs Mignolet.

At Dempsey aldrig tidligere har sparket Fulhams dødbolde, undrer i høj grad undertegnede, da han nu har scoret to frisparksmål med dødbringende præcision.

Måske det skulle overvejes, at han bliver permanent dødboldsspecialist i stedet for at se John Arne Riise hamre den ud af stadion eller Danny Murphy sende den i en blød ufarlig bue over mål…

Fire minutter senere var Sunderland tæt på at udligne, da den glimrende Stephane Sessegnon skar ind i feltet og tvang Mark Schwarzer ud i en eminent benparade.

Kampen fortsatte sit skyhøje tempo, og det var tydeligt på det flydende frie angrebsspil, at ingen af de to mandskaber kunne nå noget i tabellen.

Efter en halv time kom udligningen ud af det blå, da den uvante venstreback Phil Bardsley fra 25 meters afstand tæskede bolden fladt i nettet, inden Schwarzer kunne nå at reagere.

Jublen ville ingen ende tage for Sunderland-tilhængerne i de ti sekunder, der gik, før Fulham igen fik netmaskerne til at blafre.

Drible-elegantier Moussa Dembélé strøg på det efterfølgende angreb igennem Sunderlands kæder, hvorefter hans afslutning sejlede i nettet via en reflektion på Sunderlands Michael Turner.

Afslutningen var reelt af lige så ringe standard som Dembélés normale standard, men heldigvis for Fulham kom Turner i vejen for afslutningen, og Mignolet kunne passivt se til, mens bolden fløj i mål.

Der stod fortsat ende-til-ende action på programmet, og både Duff og gæsternes Craig Gardner forsøgte sig med hæderlige forsøg, før dommer Martin Atkinson fløjtede af for en højst underholdende første halvleg.

En halvleg, hvor jeg ikke engang havde tid til at notere de vanlige karakterer, da jeg sad i en rus af adrenalin og med øjne så store som dessert-tallerkner (overdrivelse fremmer forståelsen)!

Efter pausen var det igen hjemmeholdet, som lagde bedst fra land, da Jack Colback reddede et Dempsey-forsøg på stregen, mens John O’Shea blokerede et farligt Pogrebnyak-hug midt i feltet.

Fulhams glimrende højreback Stephen Kelly ville ikke lade holdkammeraterne løbe med hele æren, da han kort efter skar ind i feltet og forsøgte sig fra en skarp vinkel, men det lykkedes Mignolet at holde fast i irerens forsøg.

Både en livlig Duff og målfarlige Dempsey fortsatte skydeteltet, men belgiske Mignolet havde en sublim eftermiddag mellem stolperne i Sunderland-målet.

Fulham trak sig derefter en smule tilbage på banen, hvilket gav plads til Sunderland, der dog ikke formåede at bryde igennem Fulhams forsvarskæde.

I den anden ende fløj Dembélé pludselig igennem, men igen kunne de frustrerede Fulham-fans se Mignolet hive en pragtredning ud af ærmet.

På det efterfølgende Sunderland-angreb overplacerede indskiftede Nicklas Bendtner sit forsøg, mens den engelske landsholdsspiller Frazier Campbell på det skammeligste hamrede bolden forbi mål få meter fra Schwarzers mål.

Chancerne fortsatte i stimevis, men både Schwarzer og Mignolet havde en fin dag på kontoret for deres respektive hold, og det forblev 2-1 på tavlen, hvilket vi trods alt kan være godt tilfredse med.

Kamp Fakta

Fulham Schwarzer, Kelly, Hangeland, Hughes, John Arne Riise, Duff, Murphy (Baird 84), Diarra, Dempsey, Dembélé, Pogrebnyak (Frei 81).
Bænk: Stockdale, Kasami, Senderos, Kacaniklic, Trotta.

Mål: Dempsey 12, Dembélé 35

Sunderland Mignolet, Bardsley, Turner, O’Shea, Kilgallon (Campbell 71), McClean, Colback, Cattermole, Gardner, Sessegnon, Ji (Bendtner 60).
Bænk: Westwood, Bridge, Meyler, Bramble, Elmohamady.

Mål: Bardsley 34.

Tilskuertal: 25, 683

Dommer: Martin Atkinson

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s