Southampton – Fulham: 2-2

I en kamp, hvor Fulham var på hælene i den første time, lykkedes det alligevel The Cottagers at få et point med hjem til London, da de spillede 2-2 mod Southampton på St. Marys.

Solrig dag på St. Marys

På den ene side var Fulham uheldige med kun at skrabe et point til sig, da Southampton udlignede i overtiden – men på den anden side scorede Fulham kun få minutter før Southamptons sidste mål, så 2-2 var i sidste ende et fair nok resultat.

Og med den første halvleg som Fulham leverede, er jeg tilfreds med bare at få point.

Første halvlegs pasningsspil var noget af det mest rædselsfulde, jeg har set i min tid som Fulham-fan. Faktisk har jeg set bedre distribution i en amatør vandpolo-kamp mellem Ebeltoft og Skagen, end hvad der blev leveret på St. Marys denne blæsende søndag. Det var derfor ikke så meget Southampton, som var imponerende gode; det var i høj grad Fulham, der var horrible. Og selvfølgelig live på dansk tv, hvilket sandsynligvis ikke skaffede Fulham nye fans.

Det var derfor ikke overraskende værterne, som startede klart bedst, da både Morgan Schneiderlin og Rickie Lambert sendte et par advarsler af sted mod en rystende usikker Mark Schwarzer.

Advarslerne prellede af på Fulham-defensiven, som kort efter tillod José Fonte at score sit første Premier League mål nogensinde, da portugiseren fik hovedet på Adam Lallanas hjørnespark.

Fire minutter senere blev Southampton svækket, da Frazier Richardson måtte udgå med en lægskade, hvorefter han blev afløst af hollandske Jos Hooiveld, der senere skulle få en uheldig hovedrolle.

Fulhams første hæderlige forsøg stod Aaron Hughes for, men den nordirske forsvarsspiller headede over midt feltet under stærkt pres fra Lambert.

Det ændrede dog ikke på, at Southampton stadig sad solidt på begivenhederne, da Fulham ikke kunne strikke to sammenhængende afleveringer sammen.

Lambert burde have øget føringen for hjemmeholdet, da han sendte en friløber snert forbi mål, efter Jay Rodriguez havde sendt bolden videre til den ellers træfsikre target man.

Fulham var især på hælene ved dødbolde gennem hele kampen, og norske Brede Hangeland havde sin nok største off-day siden sit skifte fra FC København. Heldigvis havde udeholdet tyskeren Sascha Riether, som blokerede et Jason Puncheon-forsøg på målstregen efter et hjørnespark.

Lige inden pausen var det igen Hughes, som forsøgte sig i Southamptons felt, men denne gang måtte Fulham-profilen se en solid Pablo Gazzaniga blokere forsøget.

Anden halvlegs begyndelse var igen domineret af Southampton, som forsøgte sig ved både Lambert og Rodriguez, men langsomt begyndte Fulham endelig at vågne op. På dette tidspunkt skiftede jeg til min favorit Fulham-trøje, og det virkede til, at min aura langsomt sivede over Nordsøen til de engelske øer.

I det 60. minut burde Fulham have udlignet, men igen forhindrede Gazzaniga gæsterne i at komme på måltavlen med et par fine redninger i feltet, mens Steve Sidwell fumlede bolden op på opstanderen i den efterfølgende sekvens.

I øjeblikket efter virkede det til at hjemmeholdets Maya Yoshida klart tog hånden til hjælp i feltet, men den ultrasvage dommer Mark Clattenburg undlod at fløjte.

Fulham fik udlignet Fontes mål i det 69. minut, men det var en Southampton-spiller, der bidrog med en hjælpende fod, da indskifteren Hooiveld uheldigt sendte et John Arne Riise-forsøg i eget net.

Southamptons Schneiderlin skulle have været udvist øjeblikke senere for en sen tackling på Bryan Ruiz, men dommer Clattenburg tog sig en mental time-out, hvilket efterhånden er lidt af en vane for den humørsvingende brite.

Gæsterne fra London pressede nu for alvor på, men de måtte vente til det 88. minut, før indskiftede Kieran Richardson sendte et tørt hug ind bag Gazzaniga. For at det ikke skal være løgn, blev bolden afrettet af Hooiveld, som nok havde ønsket sig et andet udfald af kampen.

Fulham-fansene begyndte at håbe på sæsonens anden udesejr, men som så ofte før smed vi igen point væk i slutfasen, da Fonte fordoblede sit målantal ved at springe over Hangeland og heade bolden ind bag Schwarzer i det 90. minut. Med lidt held havde Fulham fået frispark i situationen, da Fonte holdt Hangeland nede, men Clattenburg valgte at tage endnu en slapper.

Et point! Meh!

John Arne Riise gav sin mening om den elendige første halvleg og den dramatiske slutning:

Kamp Fakta

Southampton: Gazzaniga, Richardson (Hooiveld 8), Yoshida, Fonte, Fox, Puncheon (Chaplow 61), Schneiderlin, Steven Davis, Lallana, Rodriguez, Lambert (Guly 67).
Bænk: K Davis, Reeves, Ward-Prowse, Mayuka.

Mål: Fonte 4, 90.

Kort: Yoshida, Fonte, Hooiveld, Schneiderlin.

Fulham (karakterer ud fra 13-skalaen)

Mark Schwarzer 6 – Så noget forvirret ud i feltet og var usikker i flere af sine aktioner.

Riether 7 – Efter en dårlig første halvleg var Riether i offensiven efter pausen, hvor han var ophavsmand for flere hæderlige Fulham-forsøg.

Hughes 8 – Fulhams bedste på dagen, hvor han måtte redde sin forsvarsmakker utallige gange.

Hangeland 5 – Måske nordmandens dårligste kamp i Fulham-trøjen, men assisten til Richardsons mål tæller op.

Riise 6 – Svag defensivt, og kom først med offensivt i anden halvleg, hvor han spillede en markant rolle i Hooivelds selvmål.

Duff 7 – En anonym første halvleg blev fulgt op med en udmærket anden halvleg, hvor højre side var vores primære angrebskanal.

Sidwell 5 – Kæmpede hårdt, men havde ikke held i mange aktioner, før han blev udskiftet med Karagounis.

Baird 6 – Virkede rystet i første halvleg med flere dårlige pasninger, men var væsentlig bedre efter pausen.

Kacaniklic 7 – En af Fulhams bedre spillere i det opbyggende spil men manglede et slutprodukt.

Ruiz 5 – Har stadig ikke lært at slippe bolden, og tålmodigheden er langsomt ved at være opbrugt med costa ricaneren. Et par udmærkede kampe i ny og næ er ikke godt nok.

Rodallega 6 – Fik ikke meget at arbejde med i front og har ikke evnerne til at præstere noget selv.

Richardson 6 – Udover målet så man ikke meget til Richardson, da Fulham hovedsageligt kørte over højre side.

Karagounis 6 – Fik en hårdhændet behandling af de store Southampton-folk, og havde ikke den store indflydelse på spillet.

Bænk: Stockdale, Kelly, Senderos, Kasami, Briggs.

Mål: Hooiveld og 70, Richardson 88.

Dommer: Mark Clattenburg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s